Saksalaislehti: Pieni osa Modernan rokotteista voisi olla Euroopassa jo tänä vuonna, tämän verran rokote maksaisi

Rokonarokotteita odotetaan nyt kiivaasti eri puolilla maailmaa. Chandan Khanna / AFP

Kaisu Lötjönen

Yhdysvaltalaisen Moderna-yhtiön toimitusjohtaja Stephane Bancel kertoo, että pieni osa yhtiön koronarokotteista olisi tulossa Eurooppaan jo tämän vuoden loppupuolella. Bancel kertoi asiasta antamassaan haastattelussa saksalaiselle Welt am Sonntag -lehdelle.

Moderna aikoo laskuttaa rokotteista maiden hallituksia siten, että yhden rokoteannoksen hinnaksi tulisi 25-37 dollaria tilauksen koosta riippuen. Euroiksi muutettuna summa vastaisi noin 29-43 euroa.

– Se on reilu hinta, kun ottaa huomioon kuinka paljon Covid19-tautiin sairastuminen kustantaa terveydenhuoltojärjestelmälle, Bancel sanoo lehden haastattelussa.

Moderna on neuvotellut EU:n komission kanssa rokotetilauksista, ja toimitusjohtajan mukaan neuvotteluissa ollaan nyt loppusuoralla ja sopimuksen allekirjoittaminen olisi odottavissa minä päivänä tahansa. Sopimuksessa on neuvoteltu esimerkiksi varausmaksusta.

Moderna on todennäköisesti aloittamassa ensimmäisiä rokotuksia jo joulukuussa.

Koronarokotukset saattavat alkaa Yhdysvalloissa jo joulukuun alussa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut