Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronaan sairastuneita joutunut sairaalahoitoon Rautalammilla – Koulujen ruokajakelut etäoppilaille alkavat keskiviikkona

Koronatartunnan saaneita on joutunut sairaalahoitoon Rautalammilla. Asian vahvistaa Savon Sanomille Rautalammin sivistysjohtaja, rehtori Olli Lipponen maanantaina.

– Tilanne on vaikea ja taudin vaarallisuutta kuvaa se, että perusterveitä aikuisia on joutunut sairaalahoitoon Rautalammilla.

Lipponen ei halua kertoa tarkemmin sairaalahoitoon joutuneiden tapausten vakavuudesta, eikä määristä.

– Nyt odotan vastuullista käyttäytymistä kaikilta, siis muiltakin kuin koulujen henkilöstöä ja oppilailta.

Lipposen mukaan Rautalammin ryppäässä on altistuneita noin 150.

Tänään todettu kahdeksan uutta tapausta lisää Rautalammin koronaryppäässä – tartuntaketju lähtöisin Kuopiosta

Oppilaita Rautalammilla on 400, joista sata on lukiolaisia. He kaikki siirtyivät viimeistään tänään etäopetukseen, osa oli etänä jo viime viikolla.

– Siirtyminen on sujunut muilta osin hyvin, mutta osa opettajista on myös sairastunut koronaan ja myös muita tauteja on liikkeellä eli meillä on henkilöstössä vajaus, mikä vaikeuttaa opetusta.

Lipponen itsekin on etätyössä kotonaan Kuopiossa, mistä käsin pyörittää tilannetta.

Keskiviikon ja torstain tienoilla tehdään tilannekatsaus siitä, jatkuuko etäopetus perjantain jälkeen.

– Olemme henkisesti varautuneet siihen, että jatkuu.

Rautalammilla kaikki koulut etätyöhön, julkisia tiloja suljetaan: Viikonlopun aikana kolmessa päivässä todettu 11 uutta koronatartuntaa

Vanhemmilta on Lipposen mukaan tullut hyvää palautetta etäopetukseen siirtymisestä.

Myös kouluruuan jakamista organisoidaan parhaillaan. Ruoka tullaan jakamaan porrastetusti keskiviikosta lähtien. Ensin peruskoulun oppilaille koulun pihalla. Kerkonjoen koulun osalta jakelu toteutetaan Kerkonkosken kyläkaupan pihalla.

– Lukiolaisten ruokajako on todennäköisesti torstaina. Nämä tapahtuvat riskittömästi ulkona turvavälein. Parhaillaan tiedustelemme vanhemmilta, kuinka moni haluaa ruokaa hakea.

Rautalammilla tarjotaan etäoppilaillekin oikea kouluruoka.

– Laatikkoruokia ja muuta mikrossa helposti lämmitettävää.

20 päiväkotilasta karanteeniin korona-altistumisen takia Kuopiossa – kaupungissa viisi uutta tartuntaa, yksi uusi koronakuolema KYSin erva-alueella