Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Suomen yliopisto kiristää koronarajoituksia – Kuopiossa keskeytetään kaikki liikuntapalvelut

Itä-Suomen yliopisto on kiristämässä koronarajoituksiaan.

Kuopion kampuksilla keskeytetään ennaltaehkäisevästi kaikki Sykettä-liikuntapalvelut loppuvuoden ajaksi.

Yliopisto teki päätöksen Sykettä-liikuntapalveluiden keskeyttämisestä yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa. Sykettä-palvelut keskeytetään tiistaista 24.11. alkaen. Kuopiossa ollaan tällä hetkellä epidemian perustasolla, joten kampuksen opetusjärjestelyihin, etätyösuositukseen, kokoontumisrajoituksiin ja tilojen käyttöön ei tule muutoksia.

Joensuu on sen sijaan siirtynyt koronavirusepidemian kiihtymisvaiheeseen, joten kaupungissa siirrytään loppuvuodeksi pääasiassa etäopetukseen.

Vain välttämätön opetus järjestetään lähiopetuksena.

Kiihtymisvaiheessa kokoontumisrajoitus kiristyy 20 henkeen. Joensuun kampuksella tämä koskee kaikkia tilaisuuksia, joihin osallistuu useampia henkilöitä, kuten opetus, tapaamiset ja väitöstilaisuudet.

Joensuun kampuksen henkilöstölle suositellaan etätyötä, mikäli työtehtävät niin sallivat. Kampuksella saa kuitenkin yhä työskennellä yliopiston hybridimallin mukaisesti. Joensuun kampuksella kokoukset ja tapaamiset tulee mahdollisuuksien mukaan järjestää etäyhteyksin.

Palvelut ja asiakaspalvelupisteet pysyvät avoinna nykyisin aukioloajoin, jotta vältetään palvelujen ruuhkaantuminen. Palveluita käytettäessä maskin käyttöä suositellaan erittäin vahvasti.

Yliopisto suosittelee kampusravintoloissa take away -annoksia.

Yliopiston tiloja ei vuokrata opiskelijoille vapaa-ajan iltatilaisuuksiin loppuvuoden aikana. Ainejärjestöjen virallisiin kokouksiin tiloja voi varata kokoontumisrajoitusten ja turvallisuusohjeiden puitteissa.

Ulkoisissa tilavarauksissa noudatetaan kansallisia ohjeita, alueellisen koronakoordinaatioryhmän suosituksia ja AVIn määräyksiä.