Pohjois-Savon taidepalkinto Savon Sanomien kulttuurituottaja Iikka Taavitsaiselle, joka tekee työnsä huolella ja tinkimättömällä uteliaisuudella

Pohjois-Savon taidetoimikunta palkitsi Savon Sanomien kulttuurituottaja Iikka Taavitsaisen Pohjois-Savon taidepalkinnolla.

Palkittu Iikka Taavitsainen: "Soittaja kertoi, että palkinnon saat sinä. Kysyin monta kertaa, että kuka. Sinä. Mietin, pitäisikö minun tietää tämän niminen taiteilija"

Tunnustus myönnettiin Taavitsaisen tinkimättömästä uteliaisuudesta ja valveutuneesta toimittajan työstä.

Taidetoimikunta toteaa, että Taavitsainen on näyttänyt, miten tärkeää valveutuneen, uteliaan ja vastuullisen toimittajan rooli tiedonvälittäjänä ja vaikuttajana on.

Savon Sanomien kulttuurisivut ovat pitäneet taiteen merkityksen kansalaisten mielissä myös koronavuotena 2020, jolloin mahdollisuudet taiteen kuluttamiseen ja saatavuuteen ovat olleet rajalliset. Taavitsainen kirjoittaa lukijoilleen taiteesta asiantuntevasti ja journalistiset laatuvaatimukset täyttäen. Hän saattaa lukijansa kunkin teeman äärelle tietoon pohjautuen ja hyvin taustoittaen, mutta samalla omaäänisesti, ennakkoluulottomasti ja innostavasti aihetta höystäen.

Taidetoimikunta nostaa esiin sen, että Iikka Taavitsainen perehtyy huolella ja tinkimättömällä uteliaisuudella aiheidensa taustoihin. Hän palaa, kiinnostuu ja innostuu artikkeliensa äärellä. Antaessaan äänen ja palstatilaa yksittäiselle taiteilijalle, teokselle tai yhteisölliselle kulttuuritoiminnalle Taavitsainen sivistää, selittää ja levittää tietoa juuristamme, maailmastamme ja ajastamme. Hän edistää alueen kulttuurista tuntemusta ja sanoittaa valtakunnallisia kulttuuri-ilmiöitä savolaisittain. Ideoissaan ehtymätön Taavitsainen edustaa kulttuurijournalistisen laatukriteeristön kiistatonta huippua.

Iikka Taavitsainen on työskennellyt Savon Sanomissa vakituisesti vuodesta 2008 lähtien. Aiemmin hän työskennellyt toimittajana muun muassa Aamulehdessä, Keskisuomalaisessa, Kouvolan Sanomissa ja Länsi-Savossa. Vuonna 2019 hän sai Savo-Kainuun journalistiyhdistyksen journalistipalkinnon.

Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Taidepalkinnon suuruus on 5 000 euroa. Pohjois-Savon taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista.

Iikka Taavitsaisen haastattelu myöhemmin verkkopalvelussa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut