KYSin erva-alueella yksi uusi koronakuolema – sairaalahoidossa 14

Porvoossa on sote-pisteissä käytettävä kasvomaskia. Eija Kosonen

Jerri Koskinen, Ansa Heinonen

Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualaueella on raportoitu keskiviikkona yksi uusi koroanan aiheuttama kuolema.

Koronaan kuolleita KYSin erva-alueella on nyt 30. Sairaalahoidossa on neljätoista ihmistä, joista neljä tehohoidossa.

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa, raportoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyen on nyt menehtynyt Suomessa yhteensä 388 ihmistä.

THL kertoo, että koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa on tällä hetkellä 134 potilasta. Heistä 21 on tehohoidossa. Sairaalahoidossa olevien määrä on kasvanut maanantaina raportoidusta 14 potilaalla. Tehohoidettavien määrä puolestaan on kasvanut 6:lla.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomessa on raportoitu keskiviikkona 363 uutta koronavirustartuntaa.

Kuopiossa on todettu tiistain jälkeen yksi uusi koronavirustartunta, kertoo Kuopion kaupunki. Tartunta on saatu todennäköisesti toiselta paikkakunnalta. Uusia joukkoaltistumisia ei ole.

Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve vahvistaa Savon Sanomille, että yksi tartunta on tullut lähipäivinä myös Savon ammattiopiston Sakkyn Kuopion Presidentinkadun kampuksella, mutta ulkopaikkakuntalaisen tartunnan saajan lisäksi vain yksi muu henkilö on asetettu karanteeniin. Aikaisemman Sakkyssa olleen tartunnan vuoksi karanteenissa olleet vapautuvat normielämään ensi perjantaina.

THL tilastossa Kuopiossa on kaksi uutta tartuntaa, Siilinjärvellä yksi ja Rautalammilla kymmenen. THL:n tilasto päivittyy viiveellä. Pohjois-Savossa on nyt kaikkiaan yhteensä kolmesataa yhdeksänkymmentä yksi tartuntaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut