Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopion moottoritie ruuhkautui kolarin takia

Liikenne ruuhkautui Kuopion moottoritiellä ja sen liittymissä etelään päin torstaina loppuiltapäivästä.

Moottoritiellä sattui kolari Tasavallankadun liittymän kohdalla vilkkaimman työmatkaliikenteen aikaan noin kello 16.30.

Tasavallankadun liittymästä moottoritielle tulleen auton kuljettaja kiihdytti vauhtiaan niin, että hän menetti autonsa hallinnan ja suistui ajosuunnastaan vasemmalle kaiteeseen.

Auto kaatui kyljelleen moottoritien vasemmalle kaistalle.

Ensitiedon mukaan kuljettaja ei loukkaantunut vakavasti, vaan selvisi kolhuin.

Liikenne paikalla ruuhkautui ja hätäkeskus sai useita ilmoituksia moottoritieltä. Poliisi ja pelastuslaitos sai tiedon, että ilmoituksia on tullut mahdollisesti kolmesta eri kohdasta, mutta todellisuudessa ne kaikki koskivat yhtä kolaria.

Poliisi ohjasi liikennettä oikeaa kaistaa pitkin kolaripaikan ohi. Lisäksi poliisi joutui ohjaamaan liikennettä muuallakin ruuhkautuneella moottoritiellä.

Pahimmassa vaiheessa autojonot ylsivät Kuopion moottoritien etelään vievillä kaistoilla Tasavallankadun liittymä eteläpuolelta aina Puijon kohdalle asti. Siinä vaiheessa myös liittymät ovat ruuhkaisia, kun niistä ei päässyt liittymään ruuhkautuneen tien jonoihin.

Poliisi sai ohjattua liikenteen sujumaan niin, että kun kolariauto on nyt raivattu paikalta, liikenne palautui alkuillasta normaaliksi.

Poliisi varoittaa teiden olevan edelleen kuuran ja jäätymisen vuoksi liukkaita.

Jo torstaiaamuna henkilöauto suistui erittäin jäiseltä tieltä valtatie 9:llä Suonenjoella. Päivällä 75-tiellä Siilinjärvellä rekka liukasteli päin tien kaidetta Yaran kohdalla.

Lisäksi päivällä henkilöauton kuljettaja suistui tieltä Leppävirralla.

Poliisi kehottaa käyttämään ajoneuvoissa talvirenkaita ja sovittamaan ajonopeutensa keliin sopivaksi.