Pentukoiran perässä juossut saksanpaimenkoira humpsahti jäihin - Apuun tulivat palomiehet

Palomiehet voivat liikkua heikoilla jäillä pintapelastuspuvussa ja -laudalla. Arkistokuva aiemmasta harjoituksesta. Riitta Kumpulainen

Asta Tenhunen

Koiran omistaja oli ulkoiluttamassa kahta koiraa Siilinjärven Räimällä, kun toinen koirista joutui pulaan.

Pentukoira oli juossut vanhemman saksanpaimenkoiran kanssa pellolla, kun pentu oli mennyt läheisen lammen jäälle. Jää kesti pentua, mutta kun isompi saksanpaimenkoira meni perässä lammelle, jää petti sen alta ja aikuinen koira humpsahti kylmään veteen.

Paikalle hälytetyt palomiehet menivät pintapelastusvarusteissa koiran avuksi ja toivat sen kuivalle maalle.

Koira oli noin kymmenen metrin päässä rannasta. Se suhtautui auttamiseen hyvin.

Pentu selvisi tilanteesta kuivin tassuin. Pelastettu saksanpaimenkoirakin otti juosten kierrokset pellolla ennen kuin koirien emäntä vei molemmat koirat sisään lämpimään.

Järvet ja isoimmat lammet ovat vielä sulia, mutta pelastuslaitoksen mukaan lampien rantoihin on kertynyt jäätä, joka ei kanna vielä eläintäkään. Lemmikit kannattaa pitää kiinni tai ulkoiluttaa paikassa, josta ne eivät pääse juoksemaan heikoille jäille.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut