Savon ammattiopistossa koronatartunta, karanteeniin 30 henkilöä – myös sairaalapotilaiden määrä kasvoi

Kuvituskuva. Päivi Halonen

Kaisu Lötjönen

Savon ammattiopistossa Kuopiossa on asetettu useita ihmisiä karanteeniin koronatartunnan vuoksi. Vieraspaikkakuntalaisella opiskelijalla todettiin koronavirustartunta, ja noin 30 ihmistä asetettiin karanteeniin. Joukossa on sekä opiskelijoita että opettajia. Altistuminen on tapahtunut maanantaina 23.11. Kuopion Presidentinkadun kampuksella hius- ja kauneudenhoitoalalla.

Sakkylla asetettiin uusia ihmisiä karanteeniin samalla kun edelliset vapautuvat: "Kyllähän tämä haasteita tuo opiskeluun"

Kuopiossa sen sijaan ei ole keskiviikon jälkeen todettu yhtään uutta tartuntaa. Savon ammattiopiston tartunta kirjataan sairastuneen kotipaikkakunnalle.

Koko Pohjois-Savossa on kirjattu perjantaina kuusi uutta koronavirustartuntaa THL:n rekisteriin. Rautalammilla todettiin yksi uusi tartunta, jo karanteenissa olleella henkilöllä.

Seitsemän uutta koronatartuntaa Essoten alueella – Juvalla ja Kangasniemellä paljon altistuneita

Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella on nyt sairaalahoidossa 20 koronapotilasta, kun keskiviikkona luku oli vielä 14. 20:stä potilaasta neljä on tehohoidossa. KYSin erityisvastuualueeseen kuuluu Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin lisäksi Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä, Keski-Suomen ja Itä-Savon sairaanhoitopiirit sekä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelut.

Suomessa raportoitu yli 600 uutta tartuntaa ja viisi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa

THL: Suomessa 618 uutta koronavirustartuntaa – pääkaupunkiseudulle rajuja määräyksiä: koulut etäopetukseen, kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet kielletään määräajaksi

Kommentoi

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kun lapsi sairastuu, Lasten Pihlajalinna hoitaa

Mainos: PeeÄssä

Olitko paikalla, kun Kuopion Prisma avattiin?

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut