Kansallisooppera ja -baletti käynnistää yhteistoimintaneuvottelut

Yt-neuvottelut aloittavan Suomen kansallisoopperan ja -baletin arvioidaan menettävän tämän vuoden ja kevään aikana yhdeksän miljoonaa euroa koronaepidemian vuoksi. Sami Kuusivirta
Iikka Taavitsainen

Iikka Taavitsainen

Suomen kansallisooppera ja -baletti tiedotti perjantaina aloittavansa koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Syynä on Etelä-Suomessa nopeasti huonontunut koronapandemiatilanne, minkä vuoksi esitystoiminta on keskeytetty joulukuun 18. päivään asti.

Suomen kansallisooppera ja -baletti arvioi tiedotteessa, että pandemiasta johtuvat taloudelliset menetykset ovat tämän vuoden ja ensi kevään osalta yhdeksän miljoonaa euroa.

– Yhteistoimintaneuvotteluissa keskustellaan suunnitelluista tilapäisistä lomautuksista, joiden kesto on enintään 90 päivää, tiedotteessa kerrotaan.

Edelliset yhteistoimintaneuvottelut käytiin keväällä, jonka jälkeen suurin osa Kansallisoopperan ja -baletin henkilökunnasta oli lomautettuna.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut