Snellmanin koulussa koronavirustartunta – 28 asetettu karanteeniin

Kuopion Snellmanin koulussa on tullut ilmi koronavirustartunta, jonka seurauksena 28 ihmistä on asetettu karanteeniin. Arkistokuva. Hanna Linnove
Ansa Heinonen

Ansa Heinonen

Kuopion Snellmanin koulussa on tullut ilmi yksi koronavirustartunta, joka on lähtöisin perhepiiristä. Sen seurauksena koulun oppilaista ja henkilökunnasta on altistunut 28 ihmistä. Kaikki koulussa altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Altistuneet oppilaat siirtyvät etäopetukseen. Snellmanin koulun rehtori tiedottaa opetusjärjestelyistä suoraan Wilman kautta niitä oppilaita ja huoltajia, joita asia koskee.

Viikonlopun jälkeen Kuopiossa on tullut ilmi kaikkiaan kolme uutta koronatartuntaa. Niistä kaksi on jo karanteenissa olleilla henkilöillä ja kolmatta selvitellään.

Kuopion yliopistollisen sairaalan KYSin erityisvastuualueelle on kirjattu yksi uusi koronaviruksen aiheuttama kuolema Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tilastossa. KYS-erva-alueella koronan aiheuttamia kuolemia on nyt yhteensä 31.

Sairaalanhoidossa on KYS erva-alueella 27 ihmistä, joista neljä tehohoidossa. Sairaalahoidossa olevien määrä on noussut seitsemällä ihmisellä perjantain tilastosta.

THL:n tilastossa ei ole uusia koronavirustartuntoja Pohjois-Savossa. Etelä-Savon puolella Pieksämäellä ja Juvalla on tilastoitu molemmissa yksi uusi tapaus. THL:n tilasto päivittyy viiveellä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut