Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miten käy hautajaisten, kastetilaisuuksien, jumalanpalvelusten? Tällaiset koronaohjeet Kuopion hiippakunnan seurakunnat saivat

Kuopion hiippakunnan seurakunnat ovat saaneet uusia koronaohjeistuksia tiistaina sen jälkeen, kun Itä-Suomen aluehallintovirasto asetti uusia rajoitustoimia. Piispa Jari Jolkkonen lähetti ohjeet Kuopion hiippakunnan seurakunnille.

Yli 50 henkilön yleisötapahtumat kiellettiin koko Itä-Suomessakin

Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa seurakuntien kokoava toiminta suositeltavaa keskeyttää tammikuuhun asti. Tämä ei koske lakisääteisiä jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia, jotka tulee toteuttaa kaikissa tilanteissa. Niihin voi kuitenkin osallistua korkeintaan 50 henkilöä. Jumalanpalveluksissa voidaan viettää ehtoollista. Jatkossa jumalanpalvelukset lähetetään suoratoistona, jotta niitä voi seurata myös etäyhteyksin.

Kauneimmat joululaulut voi edelleen katsoa Savon Sanomien verkkopalvelusta

Kirkollisiin toimitukseen otetaan jatkossa korkeintaan 50 henkilöä. Hautajaiset pyritään toimittamaan kaikissa tilanteissa, mutta muita kirkollisia toimituksia kuten kastetilaisuuksia voi siirtää ensi vuodelle. Toimituksissa tulee välttää pieniä tiloja, kuten esimerkikis kotikasteita, ja suosia väljiä tiloja ja pientä osallistujajoukkoa.

Alakoululaisten iltapäiväkerhot jatkavat toimintaansa kaupunkien ja kuntien perusopetusta koskevien linjausten ja ohjeiden mukaisesti.

Kokoontumisrajoitus ei koske seurakuntien lakisääteisiä luottamustoimielimiä kuten kirkkoneuvostojen ja kirkkovaltuustojen kokouksia. Kokoontumisia voi harventaa ja päättää vain niistä asioista, jotka ovat pakollisia tai muuten kiireellisiä. Kirkkolainsäädäntö ei mahdollista sähköisiä kokouksia. Kirkon ja seurakuntien työntekijöille suositellaan etätyötä ja kasvomaskin käyttöä kaikissa tilanteissa.