Iso polttoainelasti kyydissä – ajoneuvoyhdistelmä luisui ojaan

Pelastuslaitos raivaa onnettomuuspaikkaa Pielavedellä. Marita Ahlgren

Asta Tenhunen

Pohjois-Savon pelastuslaitos raivasi alkuyön ajan onnettomuuspaikkaa Kiuruvedentiellä Pielavedellä. Vaarana oli vakava ympäristöonnettomuus, mutta alkutietojen perusteella se pystyttiin estämään.

Raskas ajoneuvoyhdistelmä joutui onnettomuuteen Pielaveden ja Kiuruveden välisellä maantiellä tiistai-iltana kello 20:n aikoihin.

Säiliöauto pysyi tiellä, mutta perävaunu luisui ojaan ja kaatui katolleen. Perävaunussa oli osastoissaan yhteensä noin 25 000 litraa kevyttä polttoöljyä.

Ylösalaisin olevan vaunun kannen kohdalla oli osastossaan 8 000 litraa polttoöljyä, jota alkoi hiljalleen tihkua ulos vaunusta kannen kohdalta.

Pelastuslaitos alkoi kerätä vuotoa talteen. Maahan ehti valua ensiarvion mukaan vain noin 15 litraa polttoöljyä.

Perävaunu joudutaan tyhjentämään yöllä toiseen perävaunuun ennen kuin kaatunut perävaunu päästämään nostamaan ojasta.

Säiliöauton kuljettaja ei loukkaantunut tilanteessa, vaan hän ja kuljetusliike ovat pelastuslaitoksen apuna raivaustöissä.

Kiuruvedentie Sulkavanjärven kohdalla suljettiin onnettomuuden takia liikenteeltä. Poliisi ohjasi liikennettä alkuyöstä.

Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuuspaikka ei ole pohjavesialueella ja vuodon arvioidaan jäävän pieneksi. Raivausoperaatiossa on kuitenkin tekemistä ennen kuin tie saadaan kokonaan vapaaksi ja onnettomuuspaikka raivattua.

Ajokeli Pohjois-Savossa oli tiistaina erittäin huono liukkaiden tienpintojen ja lumisateen vuoksi.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut