Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopion seurakunnat peruvat ihmisiä kokoavat tilaisuudet, paitsi jumalanpalvelukset, välttämättömät toimitukset ja koululaisten iltapäiväkerhot

Kuopion seurakunnat peruvat kaikki Kauneimmat joululaulut -tilaisuudet, mikäli ne eivät ole jumalanpalvelusten yhteydessä.

Jumalanpalveluksia lukuun ottamatta seurakuntien ihmisiä yhteen kokoava toiminta keskeytetään ja pidetään tauolla 1.1.2021 saakka.

Kuopion seurakunnat julkaisi keskiviikkona ohjeita seurakuntaisille. Ne seuraavat Kuopion hiippakunnasta tiistaina tulleita ohjeita.

Jumalanpalveluksiin voi osallistua korkeintaan 50 henkilöä, seurakuntien tiedotus muistuttaa. Luku sisältää myös toimituksissa palvelevat.

Kuopiossa jumalanpalvelukset lähetetään suoratoistona Tuomiokirkosta ja tallenteen voi katsoa myös jälkikäteen verkosta osoitteesta virtuaalikirkko.fi

Kirkollisiin toimituksiin otetaan korkeintaan 50 henkilöä, mikä on Itä-Suomen aluehallintoviraston asettama raja. Hautajaiset pyritään toimittamaan kaikissa tilanteissa.

Muiden kirkollisten toimitusten osalta voidaan sopia myös toimitusten siirtämisestä yli vuoden vaihteen.

Toimituksissa, esimerkiksi kotikasteissa, tulee välttää pieniä tiloja ja suosia väljiä tiloja ja pitää tilaisuus mieluummin vaikka kirkkotilassa. Osallistujajoukko suositellaan pitämään pienenä.

Alakoululaisten iltapäiväkerhot jatkavat Kuopiossa toimintaansa kaupunkien ja kuntien perusopetusta koskevien linjausten ja ohjeiden mukaisesti.

Kuopion seurakuntien toiminnassa suositellaan kasvomaskin käyttöä.

Yli 50 henkilön yleisötapahtumat kiellettiin koko Itä-Suomessakin