Raju takaa-ajo yöllä Kuopiossa – päihtyneeltä vaikuttanutta miestä yritettiin pysäyttää piikkimatollakin

Piikkimatto on yksi poliisin apuvälineistä vaarallisesti ajavien kuljettajien pysäyttämiseksi. Tiina Mutila

Asta Tenhunen

Kuopiolaisen keski-ikäisen miehen epäillään ajaneen poliisia karkuun päihtyneenä Kuopiossa keskiviikon vastaisena yönä. Miehen kyydissä oli yksi matkustaja.

Päihtynyt mies ehti ajaa henkilöautolla poliisia karkuun Saarijärven asuinalueelta Männistöön ja keskustan kautta moottoritielle. Poliisit saivat vaarallisesti ajaneen miehen kiinni lopulta Savilahdessa.

Takaa-ajo alkoi, kun poliisipartio yritti pysäyttää henkilöauton Kellolahdentiellä puolilta öin. Kuljettaja ajoi Pohjolankadulle ja sieltä Puutarhakatua linja-autoaseman ohi.

Puijonkadun ja Puijonlaaksontien liikennevaloristeyksessä kuljettaja ajoi risteyksen pitkäksi ja kääntyi vastaantulijoiden kaistalle, josta hän jatkoi matkaansa ensin itään ja sitten moottoritien liittymästä valtatie 5:lle etelään päin.

Tasavallankadun liittymässä kuljettaja nousi pois moottoritieltä. Kuljettajan ajo oli niin vaarallista, että poliisit laittoivat takaa-ajetun auton eteen piikkimaton Neulamäentien risteyksen kohdalla.

Kuljettaja jatkoi kuitenkin matkaa kohti sairaalaa, mutta menetti autonsa hallinnan. Poliisin mukaan takaa-ajetun miehen auto päätyi luisussa liikenteenjakajan päälle Savilahdentiellä.

Poliisit ottivat kuljettajan kiinni ja veivät hänet verikokeeseen. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut