Rautalampi alkaa purkaa tiukkoja koronarajoituksiaan: kirjasto, uimahalli ja liikuntatilat avautuvat, oppilaat palaavat kouluihin

Matti Lohen koulu. Marita Tiihonen

Kaisu Lötjönen

Rautalammin kunta on päättänyt alkaa purkaa koronaviruksen vuoksi asetettuja rajoituksia. Rautalammilla on kahdessa viikossa todettu 46 tartuntaa, ja koululaiset ovat olleet etäopetuksessa. Kunnan lähettämän tiedotteen mukaan tartuntojen määrä on saatu kuriin ja viimeisimmät yksittäiset tartunnat on todettu jo karanteenissa olevilla perheillä. Keskiviikkona Rautalammilla todettiin vielä viisi uutta tartuntaa.

Rajoituksia puretaan asteittain siten, että maanantaista 7.12. alkaen 1.–3.-luokan oppilaat palaavat lähiopetukseen vaiheittain. Myös ruokailut ja välitunnit porrastetaan. Iltapäiväkerhoja ei järjestetä. 4.–9.-luokat palaavat kouluun vaiheittain 14.12. lähtien. Koulut viestivät tarkemmin koulunkäyntiin liittyvistä ohjeista mm. opetusjärjestelyjen ja oppilaskuljetusten osalta.

Myös kunnan liikuntasalit, kuntosalit ja uimahalli avataan ensi maanantaina ja samalla myös Kansalaisopiston toiminta jatkuu. Nuorisotila pysyy kiinni 13.12. asti. Kirjasto avautuu 8.12. supistetuin aukioloajoin.

Kunta muistuttaa, että kipeänä tai oireisena ei saa tulla kouluun ja oppilaita on hyvä muistuttaa hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Yläkoululaisille ja yli 15-vuotaille oppilaille ja opiskelijoille suositellaan kasvomaskin käyttöä. Myös henkilöstölle suositellaan kasvomaskin käyttöä.

Monet muut kunnat sen sijaan kiristävät rajoituksia. Esimerkiksi Pieksämäellä laitetaan nyt liikuntapaikkoja kiinni.

Kommentoi

Mainos: Kuopion Opiskelija-Asunnot Oy

Asuminen ja hiilijalanjälki

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut