Virusnäytteitä otetaan nyt myös koronarekasta – kuopiolaisen lääkäriaseman testipiste liikkuu tarpeen mukaan ruuhkautuneille alueille

Kuopiolainen Saaristokaupungin Lääkäriasema Oy on ottanut uudenlaisen koronarekan avuksi koronapandemian hoitoon Suomessa.

Liikkuva koronatestausrekka mahdollistaa nopean näyttöönottokapasiteetin lisäyksen niillä alueilla, joissa koronavirus on leviämisvaiheessa tai testaukset pahasti ruuhkautuneita.

– Myös kohdennettu näytteenotto onnistuu nopeasti oppilaitoksissa tai tehdasalueilla, joissa on todettu joukkoaltistumia. Tämä hidastaa taudin leviämistä oleellisesti, kun tartuntaketjut voidaan katkaista aikaisempaa nopeammin, toteaa erikoislääkäri Mauri Numminen.

Lääkäriasema kertoo haluavansa hidastaa pandemian leviämistä ja auttaa jonojen purkamisessa.

Koronatestausrekka on tällä hetkellä Kuopiossa kauppakeskus Matkuksessa Ikean parkkipaikalla. Sitä operoi Saaristokaupungin Lääkäriasema. Jatkossa testausrekka operoi tarpeen mukaan kaikkialla Suomessa yötä-päivää.

Kuopion kaupunginorkesterin torstai-illan striimaus peruuntuu korona-altistuksen vuoksi – "Todella valitettava tilanne, mutta emme voi muutakaan"

Kuopiossa yksi uusi koronatartunta – tartunnan saaneen työpaikalla joukkoaltistuminen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut