32 vuotta Kuopiossa työskennellyt näyttelijä Tarmo Valkonen jää eläkkeelle

Tarmo Valkonen (oik.) esiintyy parhaillaan Kuopion kaupunginteatterissa Lokki-näytelmässä. Takana näyttelijä Antti Launonen. Sami Tirkkonen

Iikka Taavitsainen

Kuopion kaupunginteatterin pitkäaikainen näyttelijä Tarmo Valkonen jää eläkkeelle heinäkuun lopussa. Tässä kuussa hänet voi vielä nähdä Anton TšehovinLokissa 16.5. ja menestysmusikaali The Sound of Musicissa 23.5. asti.

Vuodesta 1983 Kuopiossa työskennellyt Valkonen tunnetaan monista rooleistaan. Hänen viimeaikaisia menestyksiään oli tammikuussa 2014 ensi-iltansa saanut Mielensäpahoittaja, jota esitettiin täysille katsomoille Puistokoulun evakkotilassa. Näytelmä on myös yksi Valkosen omista suosikeista.

– Pidin erittäin paljon sen sanomasta, siitä miltä tuntuu, kun jää yksin ja kaipaa toista vierelleen, Valkonen kertoo tiedotteessa.

– Oli myös hienoa työskennellä kahden ystävän, näyttelijä Vesa Revon ja ohjaaja Erkki Saarelan, kanssa. Olimme kurssikavereita 1970-luvulla Suomen teatterikoulussa.

Kuopion lisäksi Mikkelin, Jyväskylän, Joensuun ja Porin teattereissa näytellyt Valkonen tunnetaan myös ansioituneena kesäteatteriohjaajana. Ohjauksia hänellä on takanaan jo yli 80.

– Ja lisää on tulossa, Valkonen paljastaa ja toteaa, ettei aio sammaloitua eläkkeellä.

– Ensi kesäksi ohjauksia ei ole, mutta työn alla on kaksi näytelmää.

------

Jutun otsikossa oli virheellisesti kirjoitettu Jorma, vaikka miehen nimi on Tarmo.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut