Robottirekat testaukseen julkisilla teillä Nevadan osavaltiossa

STT

Saksalainen autovalmistaja Daimler on lanseerannut ensimmäisen itsestään julkisilla teillä ajavan rekan. Yhtiö julkisti keksintönsä keskiviikkona Yhdysvalloissa Nevadaan osavaltiossa, joka myönsi kahdelle Freightliner Inspiration -rekalle luvan ajaa julkisilla teillä.

Yhtiön hallituksen jäsen Wolfgang Bernhard kertoi tiedotustilaisuudessa, että rekat säästävät palkkoja, ovat ihmisen kuljettamia turvallisempia ja säästävät polttoainetta, sillä ne osaavat ajaa ekologisemmin kuin ihminen.

- Rekat ajavat henkilöautoja vähemmän kaupunkien keskustoissa, ja tavarakuljetuksissa liikkuvat isot rahat. Näin ollen on luonnollista, että robottiteknologia lyö läpi ensin rekoissa ja vasta sitten henkilöautoissa, Bernhard kommentoi.

Toistaiseksi robottiautoja on ollut vaikeaa saada testattavaksi julkisilla teillä, sillä lainsäädäntö ja turvallisuushuolet ovat estäneet sen.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut