Jemenin taisteluissa kuollut tänään ainakin 120 ihmistä

STT

Jemenissä taistelut huthikapinallisten ja presidentti Abdrabuh Mansur Hadia kannattavien joukkojen välillä ovat vaatineet tänään 120 uhria. Kuolleista noin kaksi kolmasosaa oli siviilejä. Noin 40 siviiliä kuoli kapinallisten kranaattitulessa yrittäessään paeta taisteluita Adenin satamassa. Pelastustyöntekijät kertovat noin 70 siviilin loukkaantuneen samaisessa tulituksessa.

Noin 40 siviilin pelätään kuolleen Saudi-Arabian johtaman koalition pommituksissa lähellä Saudi-Arabian rajaa. Taistelut jatkuvat edelleen rajuina Adenissa. Yöllisissä taisteluissa arvioidaan kuolleen lisäksi noin 40 taistelevien osapuolien jäsentä.

Humanitaarinen kriisi uhkaa köyhää maata

Yhdysvaltojen ulkoministeri John Kerry on vedonnut molempiin osapuoliin humanitaarisen tulitauon aikaansaamiseksi, sillä YK:n mukaan jopa 20:tä miljoonaa ihmistä uhkaa Jemenissä ruoan puute. Myös lääkkeistä, polttoaineesta ja puhtaasta vedestä on pulaa jo ennestään rutiköyhässä Arabian niemimaalla sijaitsevassa heimovaltiossa.

Kerry matkustaa Saudi-Arabiaan keskiviikkoiltana aloittaakseen neuvottelut edes lyhyen tauon aikaansaamiseksi.

Yhdysvaltojen tukema Saudi-Arabian johtama koalitio on pommittanut väitetysti Iranin tukemia huthikapinallisia Jemenissä maaliskuun lopusta lähtien, ja Jemen on asetettu asevientikieltoon. Asevientikielto vaikeuttaa YK:n mukaan myös avustuskuljetusten pääsyä maahan ja pahentaa humanitaarista kriisiä.

YK arvioi tiistaina, että Jemenin taisteluissa on kuollut jopa 1 200 ihmistä, joista vähintään puolet on siviiliuhreja. Lisäksi noin 1 400 siviiliä on loukkaantunut maaliskuussa alkaneessa konfliktissa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut