Nostalgia ja harvinainen reitti houkuttelivat

Konduktööri ja Keitele-museon toimitusjohtaja Aimo Kääriäinen toivotti leppävirtalaiset Elvi Multasen, Eeva Maija Juutilaisen ja Lea Markkasen tervetulleeksi lättähatun kyytiin. Matias Honkamaa

Marika Löf

– Lättähatulla ne riiuureissut tehtiin, muisteli kuopiolainen Lea Sallinen Kuopion asemalla lauantaiaamuna odottaessaan museojunan kyytiä.

Nostalgia vanhoja junamatkoja kohtaan houkutteli Sallisen lähtemään lauantaina lättähatulla matkalle Kuopiosta Viinijärvelle ja takaisin.

Keitele-museon omistama lättähattu eli museojuna Dm7 pysähtyi matkan varrella myös Siilinjärvellä, Sänkimäessä, Juankoskella ja Luikonlahdessa.

Lättähattu tuli melko täyteen jo Kuopion asemalla. Nostalgian lisäksi monia houkutteli reitti, jolla ei normaalisti kulje matkustajaliikennettä.

– Olen töissä metsänhoitoyhdistyksessä Kaavilla ja on kiva nähdä niitä maisemia vähän toisesta vinkkelistä, sanoi Jukka Hintikka, joka oli lähtenyt matkaan lastensa Tildan ja Aapon kanssa.

He aikoivat jäädä junasta Kaavilla, josta perheen äiti tulisi hakemaan heidät takaisin kotiin Toivalaan.

Lättähattu lähti Kuopiosta lauantaiaamuna kello 9.41 ja sen oli määrä palata Kuopioon kello 14.30.

Lue lisää sunnuntain Savon Sanomista.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut