Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Kolme kiinniotettua pääsi vapaaksi – poliisi jatkaa kahden nuoren kuoleman tutkintaa

Itä-Suomen poliisi päästi kuulustelujen jälkeen keskiviikkona vapaaksi kolme nuorta aikuista, jotka oli otettu kiinni tiistaina.

Tiistaina iisalmelaisesta yksityisasunnosta löytyi kuolleena kaksi nuorta miestä. Miesten epäillään kuolleen alustavan tiedon mukaan huumelääkkeiden myrkytykseen. Asian tutkinta on kuitenkin vielä kesken.

Poliisi otti tiistaina kiinni asunnon asukkaan, nuoren iisalmelaisen miehen, sekä kaksi muuta henkilöä samasta tuttavaporukasta.

Heiltä selvitettiin kuulusteluilla keskiviikkona, minkälaisissa olosuhteissa kaksi miestä menehtyi ja liittyikö asiaan rikoksia.

– Kaikki kolme pääsivät vapaaksi. Poliisi on heidän kertomuksensa nyt saanut, rikoskomisario Veli Pallonen Itä-Suomen poliisista sanoo.

Vainajien kuolinsyy tutkitaan oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa, joissa voidaan myös oikeuskemiallisin kokein selvittää kuoleman mahdollisesti aiheuttaneita aineita.

Huumelääkkeisiin kuollaan usein nukkuessa – kaveri ei välttämättä huomaa, että pitäisi soittaa apua

Poliisi ei ota kantaa, mitä aineita nuorten miesten porukka mahdollisesti oli käyttänyt, mutta poliisin tiedossa ei ole, että Iisalmessa tai muuallakaan Pohjois-Savossa liikkuisi nyt mitään poikkeuksellisen vaarallisia myrkkyjä.

Vahvimmat kipu- ja korvaushoitolääkkeet voivat aiheuttaa kuolemia alkoholin kanssa tai jos niitä käytetään tablettimuodon sijasta esimerkiksi nuuskaamalla, pistämällä tai yhdistettynä muihin lääkkeisiin.

Pallosen mukaan oikeuskemiallisten tutkimusten valmistuminen voi kestää muutamia kuukausiakin.

Poliisi epäilee, että kaksi tiistaina iltapäivällä kuolleena löydettyä miestä olivat menehtyneet jo aiemmin vuorokauden aikana huumeisiin. Asunnon haltija soitti hätänumeroon vasta iltapäivällä.

Poliisi selvittää vainajien kuolinaikaakin osana oikeuslääketieteellisiä tutkimuksia.

Mahdollista on, että kolmesta nyt vapaaksi päästetystä henkilöstä kirjataan vielä rikosilmoitukset huumausainerikoksista.

Tällä hetkellä tapausta ei tutkita henkirikoksena. Rikosnimikkeitä voidaan kuitenkin muuttaa, jos jatkotutkimukset tuovat olennaista uutta tietoa, joka poikkeaa esimerkiksi kuulusteltujen kertomasta.

Iisalmelaisten miesten porukka oli poliisille entuudestaan tuttua rikos- ja häiriökäyttäytymisen takia.

Pallosen mukaan Iisalmessa ei ole viime vuosina tapahtunut kahden ihmisen myrkytyskuolemia yhtä aikaa, mutta huume- ja lääkemyrkytykset eivät muuten ole harvinaisia.

– Yksittäisiä myrkytyskuolemia on ollut tänäkin vuonna Iisalmessa.

Kaksi nuorta löytyi kuolleina asunnosta – poliisi epäilee huumelääkkeitä myrkytyksen syyksi