Koirat ovat jo miljardibisnes

Kari-Pekka Issakainen

Lemmikkitarvikekauppojen kysyntä kasvaa tasaisesti. Lemmikit ovat omistajilleen yhtä useammin tärkeintä ja tasavertaisia perheenjäseniä.

Esimerkiksi pelkästään koira-alan liikevaihto on noin miljardi euroa vuodessa.

– Koirien määrä lisääntyi voimakkaasti 2000-luvulla, mutta nyt se on tasaantunut. Suomessa on noin 650 000 rekisteröityä koiraa. Esimerkiksi vuonna 1999 koira-alan liikevaihto oli vielä noin 200 miljoonaa euroa, kertoo Suomen Kennelliiton viestintäjohtaja Kaija Unhola.

Keskikokoisen koiran, esimerkiksi labradorinnoutajan, ylläpitämiseen kuluu vuosittain noin tuhat euroa. Eri kokoiset koirat kuitenkin kuluttavat huomattavasti eri määriä ruokaa kuukauden aikana.

– Itselläni on kymmenvuotias suomanlapinkoira, joka syö koiranmuonaa noin kymmenellä eurolla kuukaudessa. Muutaman euron lisää siihen tekevät liha, makupalat sekä hampaiden hoitoon tarkoitetut tuotteet, Unhola jatkaa.

Lemmikkitarvikekaupan voimakas kasvu on tämän vuosituhannen trendi.

– Se on aika yleismaailmallinen trendi. Ihmiset tahtovat, että koira voi hyvin. Jos koira palelee, niin sille ostetaan takki. Lisäksi koirille on olemassa omia erikoisruokavalioita ja niille voidaan hankkia esimerkiksi monenlaisia motivointileluja, Unhola kertoo.

Koirien kanssa harrastetaan entistä enemmän. Viime vuonna suosituimpia olivat koiranäyttelyt, mutta myös muunlainen harrastaminen on kasvussa.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut