Varo Kauneimmat Joululaulut-huijausta sosiaalisessa mediassa

Tässä esimerkkejä valetapahtuman tunnistamiseen. Ylä-Savon seurakuntayhtymä
Jani Haanketo

Jani Haanketo

Kauneimmat Joululaulut -valetapahtumia on Facebookissa nyt paljon.

Lähetysseura varoittaa huijausyrityksistä suomalaisia ja vetoaa, jotta nämä tekisivät Facebookille ilmiantoja valetapahtumista.

Oikeat Kauneimmat Joululaulut -tapahtumat ovat aina ilmaisia, ja lahjoittaminen on vapaaehtoisia.

Seurakuntien ja Lähetysseuran järjestämät Kauneimmat Joululaulut -Facebook-tapahtumat ovat joutuneet huijausyritysten kohteeksi.

Koronan takia verkkoon siirretyt joululaulutapahtumat ovat keränneet valtavasti huomiota, osallistujia ja näkyvyyttä, mutta samalla ne ovat houkutelleet huijarit paikalle.

Rikolliset tehtailevat kymmeniä rinnakkaisia Kauneimmat Joululaulut -valetapahtumia, joiden tarkoituksena on saada varomaton käyttäjä esimerkiksi antamaan luottokorttitietonsa vääriin käsiin.

Huijausyrityksiä oli erityisen paljon 9. joulukuuta Tampereen seurakuntien järjestämän Kauneimpien Joululaulujen yhteydessä.

Huijarit jakoivat tapahtuman sivulla ja seurakunnan Facebook-sivulla kommenteissa linkkejä ulkopuolisille sivustoille, joilla vaadittiin luottokorttitietoja, jotta suoratoisto voi alkaa.

Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakuntien omilla YouTube -kanavilla Kauneimmat Joululaulu -striimauksien ja tallenteiden katselu on ilmaista ja turvallista.

Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakuntien Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksia ei striimata Facebook-kanavilla vaan seurakuntien omilla YouTube-kanavilla.

Seurakunnat sulkevat YouTubessa Kauneimmat Joululaulut -striimauksien ja videoiden kommenttikentät turvallisuuden vuoksi. Muita sosiaalisen median kanavia valvotaan tehostetusti.

Mikäli sosiaalisessa mediassa näkyvät linkit seurakuntien YouTube-kanaville huolettavat, suorat linkit löytyvät myös seurakuntien verkkosivuilta.

Kaikki striimatut joulutapahtumat ja seurakuntien YouTube-kanavat löytyvät osoitteesta www.ylasavonseurakunnat.fi/seurakuntien-youtube-kanavat.

Ylä-Savon seurakuntayhtymän kuuluvat Iisalmen, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven, Varpaisjärven seurakunnat.

Juttua korjattu 11.12. kello 16.43.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut