Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueella kymmenen uutta koronatartuntaa – niistä seitsemän Pieksämäellä

Torstain jälkeen Essoten alueelta on löytynyt kymmenen uutta positiivista koronatestien tulosta. Tartuntoja havaitaan edelleen paljon Pieksämäellä. Tällä kertaa niitä kertyi seitsemän.

Mäntyharjun yhden uuden tartunnan lähde on saatu Essoten alueen ulkopuolelta. Kangasniemen tartunta liittyy aiempiin ketjuihin. Yksi positiivinen testitulos on löytynyt jälleen myös Joroisista.

– Ensi viikon alkupuolella nähdään, ovatko Pieksämäen ketjut hallussa ja miten kovasti painetta keskussairaalaan potilaista tulee. Valtaosa Pieksämäen viimeisistä tartunnoista on havaittu lupaavasti karanteeniin asetettujen joukosta tai sairastuneiden lähipiiristä. Rajoitusten suhteen ei ole syytä yhtään lepsuilla, sillä yksikin tartunta voi levitä laajalle, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä muistuttaa.

Koronalääkärit vetoavat edelleen, jotta alueen asukkaat pidättäytyisivät jopa yksityistilaisuuksien järjestämisestä.

– On viisasta siirtää tämän vuoden yksityistilaisuudet koronarokotusten jälkeiselle ajalle, jotta saamme turvallisen joulun kaikille, pandemiapäällikkö Hans Gärdström sanoo.

Pieksämäellä koronatartunnalle on voinut altistua Essoten listan mukaan keskiviikkona 2. joulukuuta kello 11.30-12.30 välisenä aikana seurakuntaopiston ruokalassa.