Metsästäjä pelasti hirvikoiran heikoista jäistä

Hirvenmetsästys järvien rannoilla on nyt riskialtista, jos hirvikoira juoksee riistan perässä jäälle. Arkistokuva. Juha Poutanen

Asta Tenhunen

Metsästämässä ollut hirvikoira juoksi hirven perässä Juojärven jäälle Tuusniemellä sunnuntaina niin, että molemmat eläimet putosivat heikkojen jäiden läpi järveen.

Onnettomuus sattui Pahkasalon eteläpuolella.

Yksi metsästäjistä meni ryömien jäälle ja hän sai vetäistyä koiran vedestä mukaansa. Metsästäjä palasi rantaan kierimällä, sillä jää ei olisi kestänyt kävelijää.

Jäistä pelastettu koira selvisi tilanteesta hyvävoimaisena.

Ammuttu hirvi menehtyi jäälle avannon reunalle. Paikalle hälytettyjen pelastuslaitoksen pintapelastajien piti auttaa vetämään narulla hirven ruho heikoilta jäiltä rantaan, mutta ruho ehtikin ilmeisesti joidenkin virtausten takia imeytyä jään alle.

Pelastuslaitos etsi hirveä avannon ympäriltä pitkään, jotta se olisi saatu pois vedestä, mutta ruhoa ei enää löydetty.

Tuusniemellä on lammissa jäätä ja osa lahdistakin jäätynyt, mutta isoilla järven selillä vielä avosulaakin. Jäät ovat vielä Savossa eikä niillä kulkemista suositella.

Pentukoiran perässä juossut saksanpaimenkoira humpsahti jäihin - Apuun tulivat palomiehet

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut