Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi 17 miljoonaa euroa korona-ajan avustuksina museoille, teattereille, orkestereille ja taidelaitoksille – Kuopion kaupunginteatterilla lähes puolen miljoonan avustus

Kuopion kaupunginteatteri sai opetus- ja kulttuuriministeriön korona-avustusta 471 000 euroa. Kuva vuoden 2019 syksyn Cabaret-harjoituksesta. Inka Virpinen
Iikka Taavitsainen

Iikka Taavitsainen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt korona-avustuksina yhteensä lähes 17 miljoonaa euroa. Avustuksia myönnettiin sitä hakeneille valtionosuutta saaville museoille, teattereille, orkestereille sekä Suomen kansallisooppera ja -baletille, Kansallisgallerialle ja Suomen Kansallisteatterille.

Avustus on tarkoitettu tukemaan toimintaa ja tehtävien hoitamista koronapandemian aikana sekä auttamaan toimijoita selviämään vaikeiden aikojen yli.

Syksyn avustuksissa Kuopion kaupunginteatterille on merkitty 471 000 euron avustus ja Kuopion kaupunginorkesterille 100 000 euron avustus. Lisäksi Kuopion taidemuseo saa 15 000 euron avustuksen ja Riisaa pyörittävä Suomen ortodoksisen kirkkomuseon säätiö 30 000 euron avustuksen.

Varkauden teatterin kannatusyhdistys ry:lle avustusta jaettiin 200 000 euroa.

Kaikkiaan museoille myönnettiin tukea yhteensä 2 000 500 euroa, orkestereille 1 425 000 euroa, teattereille 10 000 000 euroa ja kansallisille kulttuurilaitoksille 3 500 000 euroa.

Lisärahoitusta käytetään muun muassa korvaamaan tulomenetyksiä, toiminnan uudelleen käynnistämiseen ja kehittämiseen kuten digitaalisiin palveluihin sekä toiminnan jatkuvuuden turvaamiseen, jotta muun muassa lomautuksilta voitaisiin välttyä.

– Taloudellisten tappioiden lisäksi kyse on henkisestä hyvinvoinnista. Tarvitsemme sitä iloa ja niitä elämyksiä, mitä museot, musiikki, teatteri, tanssi ja muut kulttuurin muodot tuovat elämäämme. Haluamme turvata, että niiden järjestämiseen on edellytyksiä myös jatkossa ja auttaa toimijoita selviämään vaikeiden korona-aikojen yli, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) kertoo tiedotteessa.

Koronaviruksesta aiheutuneisiin tarpeisiin osoitettiin lisärahoitusta vuoden 2020 seitsemännessä lisätalousarvioesityksessä. Vastaavaa tukea myönnettiin myös keväällä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut