Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varkaus siirtyy koronassa kiihtymisvaiheeseen: kaikkia tartuntaketjuja ei ole pystytty jäljittämään

Varkaudessa on todettu jälleen maanantaina yksi uusi koronatartunta. Kahden viikon sisällä Varkaudessa tartuntojen määrä on nyt yhteensä 11 koronapositiivista tartuntaa. Viimeisen kahden viikon aikana kaikki tartuntaketjut eivät ole täysin jäljitettävissä.

Maanantaina 14.12. todettuun koronatartuntaan liittyen altistumisketjuja jäljitetään parhaillaan. Altistuneita on vähintään parikymmentä henkilöä.

Altistuneille henkilöille ilmoitetaan altistumisesta henkilökohtaisesti. Epidemian kokonaistilanne on Varkauden alueella huonontunut viimeisen kahden viikon aikana sen verran, että Varkaus siirtyy kiihtymisvaiheeseen.

Varkauden kaupunki tiedottaa kiihtymisvaiheen suosituksista erikseen.

Tartuntojen määrä on lisääntynyt Varkaudessa ja lähialueilla tasaisesti, joten kuntalaisia muistutetaan nyt erityisesti huolehtimaan turvavälien pitämisestä, maskien käytöstä ja hyvästä käsihygieniasta. Maskin käytöllä vähennetään tartuntariskiä tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista, todetaan kaupungin tiedotteessa.

– Yleisesti ottaen valtaosa jatkotartunnoista syntyy joko oireiden alkamispäivänä tai muutamaa päivää aikaisemmin, joten jos olet mahdollisesti altistunut, niin suosittelemme vahvasti maskin käyttöä aina, kun liikut kodin ulkopuolella. Maskin käytöllä vähennät merkittävästi riskiäsi tartunnan levittämiseen oireettomana, vt. sosiaali- ja terveysjohtaja Reetta Kettunen toteaa tiedotteessa.

Oireisena tulee ehdottomasti pysytellä kotona, vaikka koronatestin tulos olisikin negatiivinen.

– Muistutuksena myös, että jos olet kertaalleen saanut negatiivisen koronatestituloksen ja sinulle tulee sen jälkeen koronavirukseen sopivia oireita, niin hakeudu matalalla kynnyksellä uudestaan koronatesteihin.