Jäteastioiden varhaisen ja myöhäisen tyhjennysajan kokeilu alkaa

Arkistokuva. Soili Porokka
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Jätekukko tekee jäteastioiden tyhjennyksiä asuinkiinteistöillä 19. joulukuuta ja 9. tammikuuta välisenä aikana kello 5–23. Savo–Pielisen jätelautakunnan myöntämän lyhyen määräaikaisen poikkeusluvan avulla Jätekukko selvittää, miten laajennetut kuormausajat voisivat vaikuttaa jätteen kuljetusten toimintavarmuuteen poikkeustilanteissa.

– Haluamme kerätä tietoa poikkeuksellisia tilanteita varten. Kokeilussa saadaan tietoa, miten keräysaikojen muutokset vaikuttavat asukkaiden arkeen, jätekuljettajien työn sujuvuuteen ja turvallisuuteen, täsmentää tiedotteessa logistiikkainsinööri Aki Malinen.

Vuodenvaihteessa on arkipyhäpäiviä, jolloin jätteenkuljetuksia ei hoideta lainkaan, mutta jätettä syntyy kiinteistöillä paljon. Poikkeaville kuormausajoille voi olla näin ollen tarvetta.

Muita poikkeuksellisia tilanteita, joita varten kokeilulla kerätään tietoa, voi aiheutua esimerkiksi haastavista sääolosuhteista tai kalustorikoista.

Näissä oloissa suunniteltuja tyhjennyksiä voi jäädä tekemättä, mutta laajennettu jätteenkuormausaika voisi helpottaa tyhjennysten tekemistä suunnitellusti.

Kokeilun aikana kerätään tietoa siitä, miten asukkaat kokevat laajennetun jätteiden kuormausajan.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut