Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KYSin erva-alueen koronapotilaiden määrä kasvoi vuorokaudessa 20:lla – Pohjois-Savossa edelleen vain yksittäisiä potilaita

Kuopion yliopistollisen sairaalan KYSin erityisvastuualueella on koronaviruksen vuoksi sairaalassa nyt 55 potilasta. Määrä kasvoi vuorokaudessa 20 potilaalla.

Suurin osa uusista potilaista on perusterveydenhuollon vuodeosastolla eli terveyskeskuksissa, jossa on nyt 36 potilasta, kun maanantaina määrä oli vielä 14.

Erikoissairaanhoidon vuodeosastolla on 13 potilasta ja teho-osastolla 6, joka on 2 potilasta eilistä enemmän.

Lähes kaikki koronapotilaat ovat kuitenkin muualla kuin Pohjois-Savossa. Kuopion yliopistollisen sairaalan infektioylilääkäri Irma Koivula sanoo, että KYSissä sairaalahoidossa on vain yksittäisiä potilaita, yhteensä noin viisi.

Myös HUS on lähettänyt muutamia potilaita Helsingistä Kuopioon.

Perusterveydenhuollossa eli terveysasemilla ei Pohjois-Savossa tiistaina ollut yhtäkään koronapotilasta.

KYSin erityisvastuualueeseen kuuluu Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin lisäksi Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä, Keski-Suomen ja Itä-Savon sairaanhoitopiirit sekä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelut.