Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Renny Harlinin ohjaama Luokkakokous 3 -elokuvan ensi-ilta siirtyy tulevaisuuteen – syynä korona ja talous

Alun perin helmikuulle kaavailtu Renny Harlinin ohjaama Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily -elokuvan ensi-ilta siirtyy tulevaisuuteen. Vastaavasti Jere Karalahdesta kertovan dokumenttielokuvan Karalahti ensi-ilta siirtyy tammikuulta helmikuun alkuun.

Elokuvien tuottaja Solar Films kertoo tiedotteessaan, että ensi-iltojen siirron taustalla ovat sekä koronapandemia että taloudelliset syyt.

– Solar Films julkaisi vuonna 2020 kolme elokuvaa, jotka kaikki kärsivät tilanteesta. Samanlaista riskiä ja ennakoimattomia tappioita ei keväällä 2021 ole mahdollista ottaa, ja siksi julkaisusuunnitelmaa on pakko muuttaa, kertoo Solar Filmsin toimitusjohtaja Jukka Helle tiedotteessa.

Elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman Nordisk Filmiltä korostaa, että elokuvateattereiden ohjelmistoja on syksyllä ylläpidetty pitkälti kotimaisen elokuvan voimin.

– Se on kuitenkin käynyt yksittäisille yrityksille äärimmäisen raskaaksi, sillä useat lanseeraukset ovat rajoitusten vuoksi jääneet kauas tavoitteistaan, Nyman kertoo tiedotteessa.

Sekä Nyman että Helle painottavat, että elokuvateatterit ovat hoitaneet työnsä esimerkillisesti vaikeassa tilanteessa, ja elokuvia on pystytty esittämään turvallisesti.

– Tartuntaketjuja on ollut nolla, vaikka kävijöitä on ollut yli 1,5 miljoonaa. Toivottavasti tämä seikka otetaan huomioon nyt, kun työryhmissä pohditaan toimialakohtaisia rajoituksia, Nyman muistuttaa tiedotteessa.

Savon Sanomat kirjoitti jo tiistaina, että Suomen Filmikamarin arvion mukaan elokuva-alan lipputulojen menetys on tänä vuonna noin 53 miljoonaa euroa. Erityisesti joulusesonki näyttää teattereiden suhteen huonolta. Viime vuonna suomalaiset kävivät joulukuussa yli miljoona kertaa elokuvissa, nyt teattereihin ennustetaan korkeintaan 30 000 kävijää.