Renny Harlinin ohjaama Luokkakokous 3 -elokuvan ensi-ilta siirtyy tulevaisuuteen – syynä korona ja talous

Renny Harlinin ohjaaman Luokkakokous 3 -elokuvan ensi-ilta siirtyy tulevaisuuteen. Paula Pohjamo
Iikka Taavitsainen

Iikka Taavitsainen

Alun perin helmikuulle kaavailtu Renny Harlinin ohjaama Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily -elokuvan ensi-ilta siirtyy tulevaisuuteen. Vastaavasti Jere Karalahdesta kertovan dokumenttielokuvan Karalahti ensi-ilta siirtyy tammikuulta helmikuun alkuun.

Elokuvien tuottaja Solar Films kertoo tiedotteessaan, että ensi-iltojen siirron taustalla ovat sekä koronapandemia että taloudelliset syyt.

– Solar Films julkaisi vuonna 2020 kolme elokuvaa, jotka kaikki kärsivät tilanteesta. Samanlaista riskiä ja ennakoimattomia tappioita ei keväällä 2021 ole mahdollista ottaa, ja siksi julkaisusuunnitelmaa on pakko muuttaa, kertoo Solar Filmsin toimitusjohtaja Jukka Helle tiedotteessa.

Elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman Nordisk Filmiltä korostaa, että elokuvateattereiden ohjelmistoja on syksyllä ylläpidetty pitkälti kotimaisen elokuvan voimin.

– Se on kuitenkin käynyt yksittäisille yrityksille äärimmäisen raskaaksi, sillä useat lanseeraukset ovat rajoitusten vuoksi jääneet kauas tavoitteistaan, Nyman kertoo tiedotteessa.

Sekä Nyman että Helle painottavat, että elokuvateatterit ovat hoitaneet työnsä esimerkillisesti vaikeassa tilanteessa, ja elokuvia on pystytty esittämään turvallisesti.

– Tartuntaketjuja on ollut nolla, vaikka kävijöitä on ollut yli 1,5 miljoonaa. Toivottavasti tämä seikka otetaan huomioon nyt, kun työryhmissä pohditaan toimialakohtaisia rajoituksia, Nyman muistuttaa tiedotteessa.

Savon Sanomat kirjoitti jo tiistaina, että Suomen Filmikamarin arvion mukaan elokuva-alan lipputulojen menetys on tänä vuonna noin 53 miljoonaa euroa. Erityisesti joulusesonki näyttää teattereiden suhteen huonolta. Viime vuonna suomalaiset kävivät joulukuussa yli miljoona kertaa elokuvissa, nyt teattereihin ennustetaan korkeintaan 30 000 kävijää.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut