Metsästäjä ampui ihmistä Suonenjoella – jo neljäs vakava metsästysonnettomuus tänä syksynä

Arkistokuva metsästyksestä. Marko Happo

Kaisu Lötjönen, Jerri Koskinen

Metsästäjä ampui ihmistä Suonenjoella lauantaina, tiedottaa Itä-Suomen poliisi. Uhri loukkaantui vakavasti metsästyksen yhteydessä sattuneessa onnettomuudessa, mutta sunnuntaiaamuna hänen tilansa oli vakaa.

Hätäkeskukseen tuli ilmoitus asiasta lauantaina kello 15:n aikaan. Poliisin mukaan mies ampui toista miestä kiväärillä keskivartalon alueelle. Metsästäjä luuli ihmistä riistaeläimeksi.

Uhrille annettiin paikalla välittömästi hätäensiapua, ja sairaanhoitoyksikkö kuljetti uhrin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Poliisi on aloittanut asiassa esitutkinnan ja jatkaa tapahtumakulun selvittämistä. Tämän hetkisen tiedon perusteella tapauksessa ei ole syytä epäillä tahallisuutta.

Metsästysseuran puheenjohtaja vahvistaa Savon Sanomille, että onnettomuus sattui Suonenjoella Pörölänmäen alueella. Muuta metsästysseuran puheenjohtaja ei halua onnettomuudesta kommentoida.

"Äärimmäisen harvinaista"

Suomen Riistakeskuksen Pohjois-Savon aluepäällikkö Jouni Tanskanen arvioi, että tapaus on Pohjois-Savossa äärimmäisen harvinainen.

– En ainakaan muista toista tapausta vuodesta 1992 lähtien, kun olen tätä työtä tehnyt.

– Tottakai tapaus on erittäin ikävä. Mietin, kuinka se on edes mahdollista, Tanskanen sanoo.

Vaikka Pohjois-Savossa ei metsästysonnettomuuksia juuri ole ollut, koko Suomessa oli pelkästään lokakuun aikana jo kolme tapausta.

Keski-Suomessa Multialla teertä metsästämässä ollut metsästäjä ampui vahingossa toiseen seurueeseen kuulunutta metsästäjää. Uhri loukkaantui onnettomuudessa.

Kuusamossa vastaavanlainen mutta vakavampi tapaus sattui, kun metsästä ampui vahingossa metsästyskaverinsa kuoliaaksi. Metsästäjä oli käsitellyt asetta sisätiloissa ja luullut metsästyskiväärin olleen tyhjä.

Lokakuussa myös Lapissa Urho Kekkosen kansallispuistossa yksi henkilö menehtyi metsästäjän luoteihin. Lintumetsällä ollut mies ampui vahingossa kansallispuistossa maastopyöräilleen miehen kuoliaaksi kiväärillä.

Tällä hetkellä Pohjois-Savossa on menossa ainakin hirven-, valkohäntäpeuran-, metsäkauriin- ja villisianmetsästyskausi. Pienriistasta voi tällä hetkellä metsästää ainakin rusakkoja, metsäjäniksiä, kettuja ja supikoiria.

Juttua päivitetty 20.12. kello 16.25: Lisätty tietoa aiemmista metsästysonnettomuuksista.

Metsästäjän haavoittama uhri oli täysin sivullinen – ampuja luuli ihmistä kauriiksi

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut