Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koira hukkui heikoilla jäillä Kuopiossa – palomiehet pelastivat toisen koiran

Metsästyskoira hukkui Kuopion Ritisenlahdessa maanantaina aamupäivällä. Palomiehet saivat pelastettua toisen koiran veden varasta.

Kaksi metsästyskoiraa juoksi järven jäälle hirven perässä Kuopion eteläisellä maaseutualueella. Kaikki kolme eläintä vajosivat heikkoihin jäihin noin 150 metrin päässä rannasta.

Paikalle hälytetyt palomiehet menivät pintapelastuspuvuissa avuksi ja saivat tuotua koirat rantaan. Kun pintapelastajat ehtivät avannolle, toinen koirista oli ehtinyt vajota jo pinnan alle. Palomiehet yrittivät elvyttää sitä, mutta koira todettiin kuolleeksi.

Toinen koira selvisi tilanteesta hengissä.

Avantoon pudonnut hirvi lopetettiin. Palomiehet hinasivat ruhon rantaan pois järveltä yhdessä suurriistavirka-avun metsästäjien kanssa, jotka poliisi oli hälyttänyt paikalle avuksi.

– Paikassa, jossa koirat putosivat jäihin, oli noin viisi senttiä epätasaista jäätä. Järvillä ei pysty vielä turvallisesti liikkumaan, vs. ruiskumestari Jaakko Mäkelä Pohjois-Savon pelastuslaitokselta sanoo.

Vaikka lammilla ja lahdissa on jäätä, etenkin isommilla järvillä jäätä on hyvin epätasaisesti ja heikosti. Pakkasöitä on Savossa ollut vähän eivätkä jäät ole päässeet vielä vahvistumaan.

Metsästäjä pelasti hirvikoiran heikoista jäistä

Pentukoiran perässä juossut saksanpaimenkoira humpsahti jäihin - Apuun tulivat palomiehet