Hectorin elämäntyötä juhlistetaan erikoiskonsertissa – "Once in a lifetime -juttu", artisti sanoo

Hectorin kesän ainut keikka on Pori Jazzissa. Vera Kempf
Iikka Taavitsainen

Iikka Taavitsainen

Laulaja ja lauluntekijä Hectorin uraa ja elämäntyötä juhlistetaan ensi kesän Pori Jazzissa. Heinäkuussa Hector Reimagined -nimisessä konsertissa kuullaan sekä Hectoria itseään että Valtteri Laurell Pöyhösen johtamaa konserttia varten koottua yhtyettä, joka esittää Pöyhösen visioimia sovituksia Hectorin tuotannosta.

Pöyhönen tunnetaan muun muassa Ricky-Tick Big Bandin sekä Dalindéon johtajana.

Pori Jazzin aloitteesta syntyneessä konsertissa kuullaan solisteina sekä Hectoria itseään että vierailevia laulajia. Hectorille kyse on samalla kesän ainoasta esiintymisestä.

– En voinut kieltäytyä kutsusta ja tällaisesta ideasta, jossa on nähty vaivaa sen sijaan, että olisi vain menty aidan matalimmasta kohdasta. En vielä itsekään tiedä, mitä hienoa tässä on syntymässä, joten tunnelmat ovat kutkuttavat ja odotukset korkealla. Tämä on once in a lifetime -juttu, Hector toteaa tiedotteessa.

Hectorin ura alkoi jo 1960-luvun puolivälissä, ja hän on julkaissut 25 studioalbumia viidellä eri vuosikymmenellä. Taiteilija on palkittu muun muassa kolmella Emma-palkinnolla, Juha Vainio- ja Reino Helismaa -palkinnoilla sekä Pro Finlandia -mitalilla.

– Odotan innolla, että pääsen Hectorin legendaarisen biisimateriaalin kimppuun. Ajatuksenani on rakentaa konserttiin oma musiikillinen universuminsa, jossa kappaleiden alkuperäisten versioiden henki on läsnä, mutta hetkittäin saatetaan käydä seikkailemassa kauempanakin alkulähteiltä. On myös mahtavaa päästä kasaamaan bändi nimenomaan tätä konserttia varten. Tästä tulee jotain todella hienoa, Pöyhönen ennakoi tiedotteessa.

Pori Jazz järjestetään ensi vuonna 9.–17. heinäkuuta. Festivaalin esiintyjiin lukeutuvat Hectorin lisäksi muun muassa John Legend, Emeli Sandé, Chick Corea, Vesta, Jesse Markin ja Tuomo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut