Päivystysapu ohjaa ja neuvoo, jos pyhinä pitää päästä lääkäriin

Päivystysapu numerossa 116 117 ohjaa oikeaan hoitopaikkaan, kun lääkäriä tarvitaan. Tuire Punkki
Ansa Heinonen

Ansa Heinonen

Jos joulunpyhinä tulee tarve lähteä Kuopion yliopistollisen sairaalan päivystykseen, kannattaa soittaa ensin päivystysapuun, jonka numero on 116 117. Ja odottaa mieluiten rauhassa, että puheluun vastataan, vaikka soittopyynnönkin voi jättää.

Päivystysavussa puheluun vastaa terveydenhuollon ammattilainen, joka ohjaa soittajan oikeaan hoitopaikkaan tai antaa ohjeita itsehoitoon.

Päivystysapu palvelee ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Maksuton palvelu on tarkoitettu kiireellisiin hoidon tarpeisiin, kun soittajan oma terveysasema on suljettu.

Jos kyseessä on henkeä uhkaava hätätilanne, soitetaan hätänumeroon 112.

Kiireellisessä tilanteessa KYSin päivystykseen voi hakeutua suoraan, jos yhteyttä 116 117-numeroon ei saa kohtuullisessa ajassa. Myös päivystyslähetteen saanut henkilö voi tulla päivystykseen ilman yhteydenottoa päivystysapuun.

Päivystysavusta ei voi varata aikaa koronatestiin tai kysyä sen tulosta.

Numerosta ei voi myöskään tiedustella sairaalassa olevan omaisen vointia, kysyä laboratoriovastauksia, varata tai peruuttaa aikoja tai hoitaa muita kiireettömiä asioita, joissa tulee ottaa yhteyttä arkipäivisin omalle terveysasemalle.

Pohjois-Savossa päivystysapu-palvelun tuottaa Luona Oy.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut