Koko Savossa vain yksi koronavirustartunta joulupäivänä

Arkistokuva. Aleksandr Davydov/ Mostphotos
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Savon maakunnissa raportoitiin vain yksi koronavirustartunta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoihin joulupäivänä perjantaina. Tämä yksi tartunta kirjattiin Kuopiossa. THL:n tilasto päivittyy parin päivän viiveellä.

Vielä jouluaattona näytti siltä, että tartunnoissa olisi lievää nousua, mutta joulupäivästä tulikin yksi alhaisimmista tartuntapäivistä pitkään aikaan.

Kahden viime viikon aikana Pohjois-Savossa on kirjattu 51 koronatartuntaa, kun tätä edeltävällä kahden viikon jaksolla tartuntoja oli 54. Tilanne maakunnassa on siis melko vakaa.

Etelä-Savossa puolestaan on raportoitu viimeisen kahden viikon aikana 86 tartuntaa, kun sitä edeltävällä kahden viikon jaksolla tartuntoja oli 149. Tartunnat ovat siis laskussa Etelä-Savossakin.

Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella oli keskiviikkona sairaalahoidossa 40 koronapotilasta, joista kuusi oli teho-osastolla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut