Poliisi epäilee palokuolemaa henkirikokseksi – nainen oli surmattu ennen paloa

SIsältä ja yläpohjasta palaneen hirsitalon sisältä löytyi menehtynyt nainen. Poliisi

Asta Tenhunen

Poliisi tutkii Kaavilla lauantaina sattunutta palokuolemaa henkirikoksena.

Poliisi epäilee kaavilaisen keski-ikäisen miehen surmanneen tuntemansa naisen ja polttaneen naisen talon lauantaina Kaavin taajaman pohjoispuolella Kortteisentien varrella.

Palo paljastui sattumalta, kun Itä-Suomen liikennepoliisin poliisit olivat alueella ajamassa ja huomasivat savun hajua. Poliisit alkoivat selvittää, mistä savu on peräisin ja löysivät hirsitalon, joka oli sisältä tulessa.

Paikalle hälytetyt palomiehet sammuttivat palon ja löysivät rakennuksen romahtaneen laipion alta menehtyneen naisen.

Poliisin rikostutkinnan mukaan naisen epäillään kuolleen ennen tulipaloa rikoksen uhrina. Asia on varmistettu oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa.

Menehtynyt nainen oli 60-70-vuotias. Hän ja henkirikoksesta epäilty mies tunsivat toisensa hyvin entuudestaan. Poliisi ei kommentoi asiaa tarkemmin toistaiseksi, koska henkirikoksen tutkinta on vasta aluillaan.

Poliisi otti kiinni teosta epäillyn miehen jo pian palon jälkeen lähistöltä toisesta asunnosta. Poliisi on pidättänyt miehen ja aikoo esittää häntä vangittavaksi epäiltynä taposta.

Pidätetyllä miehellä ei ole tämänhetkisen tiedon mukaan aiempaa rikostaustaa.

Poliisi jatkaa tutkintaa myös siitä, miten palo oli sytytetty. Tuleen sytetty rakennus oli pienehkö, mutta uusi. Hirsitalosta jäi ulkoseinät pystyyn, mutta asuintalon sisäosat kärsivät isot vahingot.

Naisen taposta epäilty mies vangittiin – poliisi kaipaa havaintoja palopaikalta

Yksi ihminen menehtyi tulipalossa Kaavilla

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut