Ylä-Savon sote aloittaa koronavirusrokotukset ensi viikolla

Ensimmäisenä rokotetaan rokotussuunnitelman mukaisesti hoitohenkilökuntaa. Sami Lettojärvi
Janette Heikkinen

Janette Heikkinen

Ylä-Savon soten alueen koronavirusrokotukset alkavat ensi viikolla.

Ensimmäiset rokotteen saajat ovat kansallisen rokotussuunnitelman mukaisesti hoitohenkilökuntaa, tiedottaa Ylä-Savon sote.

Alueen rokotteiden jakelua koordinoi Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri (KYS). Tämä tarkoittaa, että Ylä-Savon sote tilaa ja saa rokotteet KYSiltä, mutta alueen asukkaiden rokotus tapahtuu Ylä-Savon soten toimesta.

Rokotukset aloitetaan välittömästi rokotteiden saavuttua. Ensimmäisenä rokotetaan todettuja tai epäiltyjä koronaviruspotilaita hoitavien osastojen, päivystyksen, infektioenskan ja näytteenoton henkilökuntaa.

Tämän jälkeen rokotetaan ympärivuorokautisen hoivan, kuten hoivakotien, henkilöstö ja asukkaat.

Rokotuksia jatketaan THL:n ohjeistuksen ja rokotteiden saatavuuden mukaisesti.

Alussa rokote-erät ovat pienempiä ja niitä tulee harvemmin. Rokotteen säilyvyys on rajallinen, joten kaikki saadut rokoteannokset annetaan muutamassa päivässä.

Rokotusten järjestelyistä tiedotetaan lisää suunnitelman yhä tarkennuttua.

Ylä-Savon soten koronavirussivuilta ylasavonsote.fi/koronavirus saa koottua tietoa alueen tartunnoista, ohjeista, testauksesta ja rokotuksesta. Rokotussivuja päivitetään jatkuvasti, kun tietoa tulee enemmän.

Ylä-Savon sote muistuttaa, että voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia on yhä syytä noudattaa viruksen hillitsemiseksi. Suositukset ja rajoitukset lukevat verkkosivuilla.

Suomessa ei aiota lykätä koronarokotteen toisen annoksen antamista rokotusmäärien nostamiseksi – vaihtoehto ei kuitenkaan ole poissuljettu, jos tilanne muuttuu

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut