MT: Yläsavolaisella maitotilalla uskomaton poikimisbuumi – tusina kaksosia vuodessa

Kuvan vasikka ei liity Salmenniemen tilaan. Katja Juurikko
Petri Karvinen

Petri Karvinen

Vieremäläisellä Salmenniemen tilalla syntyi vuonna 2020 poikkeuksellisen paljon kaksosvasikoita, kertoo Maaseudun Tulevaisuus. 90-päinen holsteinkarja karttui vuoden aikana peräti 12 kaksosilla.

Tavallisesti lypsylehmien poikimisista noin 2,3 prosenttia koostuu kaksosista. Salmenniemen tilalla prosenttiosuus oli viime vuonna huomattavasti tätä korkeampi, yli 13.

MT:n haastattelema tilallinen Elina Dahl ei osaa sanoa, mistä yllättävä kaksossuma johtuu. Normaalina vuonna tilalle syntyy hänen mukaansa yhdet tai kahdet kaksoset.

Kaksosia ovat Salmenniemellä poikineet niin ensikot kuin kokeneetkin poikijat. Yhtä vaille kaikki viime vuoden kaksosista syntyivät terveinä.

Vasikkakolmoset yllättivät Kiuruvedellä: Haiku-lehmän poikiminen oli hyvin harvinainen tapaus

Elina ja Timo Dahl ennakoivat tilalleen poikkeuksellista vasikkavuotta jo viime vuoden toukokuussa antamassaan haastattelussa.

Vuodet eivät ole veljeksiä vasikoiden syntymisessäkään – Alkuvuosi on ollut Dahlien tilalla ahkeraa kaksosaikaa ja poikavaltaista

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut