Kuopiossa todettiin viikonlopun aikana 12 koronavirustartuntaa – Matkuksessa on voinut altistua laajasti uudenvuoden jälkeen

Kuvituskuva. Mobilinchen/ Mostphotos

Kaisu Lötjönen

Kuopiossa on viikonlopun aikana todettu 12 uutta koronatapausta. Näistä kaksi on peräisin ulkomailta ja kaksi Etelä-Suomesta.

Useampi tartunta on saatu perhepiiristä. Muutaman tapauksen alkuperä on epäselvä.

Kuopion kaupunki kertoo myös, että koronalle on voinut altistua kauppakeskus Matkuksessa uudenvuoden jälkeen. 2.–10.1. välisenä aikana kauppakeskuksessa on ollut useita koronapositiivisia henkilöitä. Kaikki eivät ole käyttäneet kasvomaskia.

Kaupunki muistuttaa, että Kuopiossa on voimassa maskisuositus julkisissa sisätiloissa kuten kauppakeskuksissa ja aina, kun turvaväleistä ei pystytä huolehtimaan. Kaikkien Matkuksessa tammikuussa asioiden tulisi seurata oireitaan ja hakeutua herkästi koronatestiin.

Koronapositiivisten lähikontaktit on kartoitettu ja heidät on asetettu karanteeniin.

Koko Pohjois-Savoon kirjattiin THL:n tilastoihin maanantaina neljä uutta tartuntaa. Tartunnat päivittyvät muutaman päivän viiveellä. Etelä-Savossa on yksi uusi tartunta.

Kaikki Kuopion altistumispaikat joulukuun alusta lähtien löytyvät täältä.

Koronatestiin tulisi hakeutua aina, jos on koronavirukseen kuuluvia oireita. Korona voi olla täysin oireettomasta vakavaan tautiin. Pelkästään oireiden perusteella et voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri. 

Oireita voivat olla (THL:n mukaan):

– Päänsärky

– Haju- tai makuaistin häiriöt

– Nuha, nenän tukkoisuus

– Yskä

– Hengenahdistus

– Voimattomuus, väsymys

– Lihaskivut

– Kurkkukipu, kurkun karheus 

– Kuume

– Pahoinvointi, oksentelu

– Ripuli

Kommentoi

Mainos: Navigaattori / Kuopion kaupunki

Uutta suuntaa työuralle Navigaattorista

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut