Kuusi uutta koronatartuntaa Kuopiossa, noin 50 ihmistä asetettu karanteeniin – Kuopiossa ei ole todettu uusia virusmuunnoksia

Kuopion yliopistollisen sairaalan (KYS) koronatestauspiste. Arkistokuva. Tuire Punkki

Kaisu Lötjönen

Kuopiossa on maanantain jälkeen todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa Kuopion kaupunki. Tartunnoista neljä on peräisin ulkomailta ja kaksi tartuntaa on saatu työpaikalta.

Karanteeniin on laitettu noin 50 ihmistä, ja näistä iso osa liittyy harrastustoimintaan. Kaupungin mukaan kyse on joukkueurheilusta.

Tartuntataudeista vastaavan lääkärin sijainen, terveyskeskuslääkäri Katri Makkonen sanoo, että Kuopiossa ei ole todettu uusia virusmuunnoksia, vaikka monet viime päivien tartunnat ovat olleet peräisin ulkomailta. Tartunnat liittyvät Makkosen mukaan joulun ja uudenvuoden ajan matkusteluun, mutta matkustelun tarkemmista syistä ei ole tietoa.

Maanantaina Kuopiossa kerrottiin 12 uudesta tartunnasta sekä laajasta altistumismahdollisuudesta kauppakeskus Matkuksesssa uudenvuoden jälkeen. Kaikki Kuopion kaupungin tiedottamat joukkoaltistumispaikat löytyvät täältä.

Kuopiossa todettiin viikonlopun aikana 12 koronavirustartuntaa – Matkuksessa on voinut altistua laajasti uudenvuoden jälkeen

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut