Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Voima jatkaa sähköverkkojen helikopteritarkastuksia – voi aiheuttaa vielä sähkökatkoja

Savon Voima Verkko Oy jatkaa sähkölinjojen helikopteritarkastuksia Pohjois-Savossa keskiviikkona.

Tänään yhtiö lentää kolmella kopterilla, joista yksi jatkaa tarkastuksia Karttula – Itä-Karttula välisellä alueella edeten sieltä Suonenjoen itä- ja eteläpuolisille alueille. Seuraavaksi on vuorossa Jäppilä- Varkaus väli, Varkauden ympäristö ja sieltä edetään Joroisiin. Mikäli valoisaa aikaa riittää, siirtyy kopteri tämän jälkeen vielä Leppävirta – Haapamäki välille.

Toinen kopteri aloittaa aamupäivän aikana tarkistukset Kuopion pohjoispuolisilla alueilla järjestyksessä Varpaisjärvi, Rautavaara ja Sonkajärvi.

Lisäksi Savon Voima ottaa tänään käyttöön ns. paalukopterin, jossa kopterista riippuvan paalun avulla karistellaan lumia johtimista ja puiden latvoista. Se operoi tänään Varkauden ja Kangaslammin alueilla.

Lentotarkastuksissa löydetyt ongelmapaikat puhdistetaan maasta käsin ja työturvallisuuden takia tässä yhteydessä joudutaan usein katkaisemaan sähköt kyseiseltä osuudelta. Tämän takia tarkistusalueilla voi tänään esiintyä lyhyitä sähkökakoja.

Lennot suoritetaan matalilla lentokorkeuksilla, joten arat kotieläimet on hyvä siirtää sisätiloihin kyseisillä alueilla. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Savon Voima pyytää ottamaan yhteyttä vikapalvelunumeroon 0800 307 400.