13-vuotias Emilia Ollikainen perusti nuorille valokuvauskerhon

Emilia Ollikainen innostui valokuvauksesta kolme vuotta sitten. Nyt hän vetää nuorille suunnattua valokuvauskerhoa, joka kokoontuu joka tiistai. Akseli Muraja

Veera Jääskeläinen

Iisalmelainen 13-vuotias Emilia Ollikainen perusti lokakuussa Iisalmeen nuorille suunnatun valokuvauskerhon. Apua tuli Iisalmen kuvataidekoulun kannatusyhdistykseltä.

Ollikainen osallistui viime vuonna kannatusyhdistyksen järjestämälle valokuvauksen lyhytkurssille, ja kun ihmiset tulivat tutuiksi, pyysi Ollikainen puheenjohtaja Riikka-Liisa Kajanusta auttamaan tilan hankkimisessa.

– Täällä on ollut nuorten valokuvauskerho, mutta se lopetettiin pari vuotta sitten. Ajattelin, että jatkan sitä hommaa, kerhoa itse myös vetävä Ollikainen kertoo.

Ollikaisen lisäksi jäseniä on kuusi ikähaitarilla 9–13 vuotta. Vetäjän mukaan uudet jäsenet ovat tervetulleita mukaan. Kuvauskerho kokoontuu joka tiistai.

– Olemme kuvanneet kaupungilla, Iisalmen Seurahuonetta ja harjoitelleet lähikuvausta. Yhdellä kerralla koristelimme muffinsseja ja kuvasimme sitten niitä. Kävimme kuvaamassa myös kameraseuran näyttelyn, Ollikainen luettelee.

Nuoret kuvaajat pitävät yllä myös omaa blogia, jossa he julkaisevat kuviaan. Postauksiin voi tutustua osoitteesta nuortensilmin.blogspot.fi.

– Jos jotkut haluavat, että teemme postauksen heidän työpaikastaan, tulemme mielellämme. Sellaisia paikkoja etsimme nyt Iisalmesta, Ollikainen vinkkaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut