Putkien sulattelu sytytti omakotitalon tuleen – asukkaalle palovammoja

Omakotitalon sisätilat vaurioituivat tulipalossa Iisalmessa keskivikkona.. Tommi Turunen

Asta Tenhunen

Jäätyneen vesiputken omatoiminen sulattelu aiheutti vakavat vahingot Iisalmessa keskiviikkona.

Asukas sulatti omakotitalonsa kattilahuoneessa itse vesiputkea Kirkonsalmentiellä, kun nestekaasupolttimesta irtosi letku ja huoneeseen vuotanut nestekaasu syttyi tuleen.

Asukas, vanhempi mies, sai palovammoja, mutta hän pääsi itse poistumaan kattilahuoneesta ulos talon pihalle.

Ensitietojen mukaan miehet palovammat ovat lieviä. Hänet vietiin ambulanssilla hoitoon sairaalaan.

Palo levisi talon sisällä kattihuoneen rakenteisiin, avoimesta ovesta eteiseen ja siitä vielä talon ullakolle.

- Tulipalon aiheuttamat vahingot ovat isot koko huoneistossa, päivystävä palomestari Risto-Matti Raatikainen Pohjois-Savon pelastuslaitokselta sanoo.

Pelastuslaitoksen mukaan asuintalon sisätilat, ullakko ja osin katto kärsivät pahoja palovahinkoja ja talo vaurioitui asuinkelvottomaksi.

Palosta ja sammutustöitä aiheutui runsaasti savua ja sammutusveden höyryjä, joita nähtiin tupruavan rakennuksen yläpohjasta, kun palomiehet joutuivat avaamaan vanhan omakotitalon rakenteitakin sammuttaessaan palavia sisätiloja.

Paikalle hälytettiin koko Iisalmen paloaseman työvuoro, minkä lisäksi apuun kutsuttiin myös pelastuslaitoksen säiliöauto Sonkajärveltä sekä ambulanssi ensihoitajineen. Myös poliisit hälytettiin paikalle, vaikka talon luona ei lopulta ollut tarvetta esimerkiksi alueen eristämiseen sen laajemmin.

Palo ei ollut vaarassa levitä muihin rakennuksiin.

Palo havaittiin ennen kello 14.30:ta. Sammutustyöt olivat alle tunnissa ohi, mutta onnettomuuspaikalla jatkettiin jälkiraivausta vielä loppuiltapäivän ajan..

Tapahtumasarjan syynä ei ollut vain pakkanen, sillä putken jäätymiseen oli ilmeisesti vaikuttanut jokin aiempi remonttiasia. Kovan pakkasjakson jälkeen ilmi voi tulla ylipäätään jäätyneitä putkia. Niitä sulattelemaan kannattaa yleensä kutsua ammattilaisia.

Palomiehet joutuivat tarkistamaan talon ullakonkin nähdäkseen, mitä vahinkoja leviämään päässyt palo oli aiheuttanut sinne. Ullakolta tuprusi sammutusvesistä tulevaa höyryä. Tommi Turunen

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut