Virtanen ja Reijonen kaupunginhallitukseen

Minna Reijonen ja Erkki Virtanen ovat nousemassa seuraavaksi kahdeksi vuodeksi Kuopion kaupunginhallitukseen. Aake Roininen

Heikki Toivanen

Perussuomalaisten, vasemmistoliiton ja kristillisdemokraattien Ryhmä 13 on vaihtamassa Kuopion kaupunginhallituksen edustustaan vuosille 2015–2016. Perussuomalaiset vahvisti paikallisosaston ja valtuustoryhmän kokouksessa kahden vuoden takaisen aikeensa nostaa hallitukseen Minna Reijosen. Hallituksen jättää Pauli Ruotsalainen.

Vasemmistoliiton kunnallisjärjestö valitsi hallitukseen ehdolle kansanedustaja Erkki Virtasen. Vasemmiston edustajana kaudella 2013–2014 oli ensin Heidi Komulainen ja tällä hetkellä Sirpa Karjalainen. Kristillisillä ei ole paikkaa hallituksessa.

Kokoomuksen, keskustan, sosialidemokraattien ja vihreiden muodostaman isomman ryhmän hallituspaikkoihin ei ole tiedossa muutoksia. Kaupunginhallituksen puheenjohtajana jatkanee Pekka Kantanen (kok.). Lopulliset valinnat hallituspaikoista tekee kaupunginvaltuusto ensi vuoden puolella.

Perussuomalaisten päätös vaihtaa Ruotsalainen Reijoseen tarkoitti, että vasemmistoliiton paikka tuli täyttää miehellä sukupuolikiintiön mukaisesti.

Eduskuntatyön keväällä lopettava Virtanen haluaa paneutua taas täydellä tarmolla Kuopion asioihin.

– Soten tuleminen tekee tilanteesta uuden ison osan hommista siirtyessä kuntayhtymälle. Pohjois-Savossa valmistautumisen tilanne näyttää hyvältä, Virtanen sanoo.

Virtanen on ollut aiemmin yhden kauden kaupunginhallituksessa 1990-luvulla.

Nilsiäläinen farmaseutti Reijonen sai Kuopion perussuomalaisista eniten ääniä kuntavaaleissa 2012.

– On oikein, että silloin saatu äänimäärä näkyy myös vastuissa, huhtikuun eduskuntavaaleissa ehdolla oleva Reijonen sanoo valinnastaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut