Kanttila myynnissä noin 400 000 eurolla

Kanttilan omistava NCC Rakennus Oy pyytää suojelutalosta ja tontista noin 400 000 euroa. Talo vaatii mittavaa sisäremonttia. Jaakko Heiskanen

Ansa Heinonen

Kirjailija Minnan Canthin entinen kotitalo Kanttila Kuopion keskustassa on myynnissä tontteineen noin 400 000 eurolla. Kiinteistön omistava NCC Rakennus Oy pyrkii myymään kohteen nykykunnossaan sellaiselle ostajalle, joka kykenee mittavaan remonttiin.

Ellei sopivaa ostajaa löydy, rakennusliike valmistautuu itse saneeraamaan rakennukseen asuntoja.

Canthin kotitalo seisoo Minna Canthin kadun ja Kuninkaankadun kulmassa.

– Tutkimme erilaisia vaihtoehtoja. Tämän vuoden loppuun mennessä pyritään tekemään päätöksiä, NCC Rakennus Oy:n projektipäällikkö Risto Keränen kertoo.

Ostajaehdokkaita on kiinteistössä käynyt. Joukossa on ollut muutama ravintola-alan yrittäjä, joilla on mukana sijoittajatahoja.

Keräsen mielestä asunnot ovat ykkösvaihtoehto Kanttilaan.

– Uskon, että asuntoja siihen rakennetaan. Mihinkään palvelutalokäyttöön se ei sovellu. Jos siihen tulee ravintola, on rakennus kokonaan ravintolakäytössä, Keränen summaa.

Kanttilassa on huoneistoalaa noin 700 neliötä. Lisäksi on paljon kellari- ja ullakkotilaa. NCC Rakennus Oy on korjannut Kanttilan kattoa ja julkisivuja, mutta sisätilat odottavat suurta remonttia.

– Talolla ei ole hätää, Keränen sanoo.

– Sitä ei ilmaiseksi anneta jollekin, jolle se jää käsiin. Potkupalloksi Kanttilaa ei luovuteta eteenpäin.

– Katsomme, että saamme sellaisen hinnan kuin haluamme ja että ostajalla on realistinen mahdollisuus homma toteuttaa.

Kanttilan Minna Canthin kadun puoleisessa päässä on havaittu sisäilmaongelmaa. Jos NCC lähtee itse rakentamaan, se haluaa korvata huonoimman siivun uudisosalla.

– Me haemme poikkeamislupaa, jos taloa ei tuossa kunnossa myydä, Keränen toteaa.

Korttelissa jo uudisrakennuksena Asunto Oy Kuopion Minnanpiha. Koljonniemenkadun kerrostalo on saneerattu asuntokäyttöön ja työväentalo on myyty yksityiselle, joka korjaa sitä omakotitaloksi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut