Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirsi Neuvonen luottaa viivaan

Väreistään tunnettu taidegraafikko Kirsi Neuvonen tukeutuu uudessa ilmaisussaan aiempaa enemmän viivaan. Kuopion G12:ssa tänään avautuvassa näyttelyssä Neuvosen tekemät naiskuvat ovat luonnosmaisia ja hienovaraisia teoksia, joissa on sekä etsausviivaa että liituviivaa.

– Harmaasävyillä tehdyt teokset ovat jotain uutta ja odottamatonta minulta. On kiva yllättää ja yllättyä itsekin, Neuvonen kuvaa tiedotteessa kokeilujaan.

Monikerroksisessa tekniikassa uutta ovat hunajasyövytys ja liitu.

– Sillä pystyy maalaamaan kuparilaatalle pehmeitä laveerauksia. Kesällä 2013 löysin uuden liidun, jolla pystyy piirtämään kuparilaatalle.

Naiskuvien lisäksi näyttely esittelee juhlavia pukuja. Pukuteema on toistunut Neuvosen tuotannossa yhä uudestaan 1980-luvun lopulta lähtien. Tekijän mukaan ne liittyvät etenkin elämän käännekohtiin, joissa ompelijan tytärtä jo lapsuudessa mielikuvitusta kiehtoneiden pukujen kauneus on tarjonnut tukea ja turvaa.

Neuvonen on toteuttanut vintagepuvut leikkaamalla paperinuken kokoisia pukuja hylätyistä koevedoksista. Puvut roikkuvat vitriinikaapissa kiinnitettynä metallilankaan.

– Puku aiheena muuntuu moneksi ja elää tuotannon mukana erilaisina variaatioina. Olemme kulkeneet yhtä matkaa jo 25 vuotta.

Kirsi Neuvosen Silkkiä ja satiinia -näyttely G12:ssa 9.8.–28.8.