Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stora Enson toimitusjohtaja lupaa lisää vastuullisuutta

Stora Enson uusi toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström kertoo yhtiön osavuosikatsauksessa, että hän haluaa vahvistaa yhtiön yritysvastuuresursseja. Elokuun alussa toimitusjohtajana aloittavan Sundströmin mukaan vastuullisuuskysymykset ovat strategisesti tärkeitä yhtiölle.

Yhtiö kertoo aloittaneensa koko konserninlaajuisen ihmisoikeusarvioinnin yhteistyössä tanskalaisen ihmisoikeusinstituutin kanssa. Arviointien on määrä valmistua tämän vuoden loppuun mennessä. Heinäkuun alussa Stora Enso on myös allekirjoittanut yhteistyösopimuksen Pelastakaa lapset -järjestön kanssa.

Pakistanissa on havaittu suurta kohua herättänyttä lapsityövoiman käyttöä pahvin keräyksessä kaatopaikoilta. Nyt Stora Enso kertoo, että sen yhteisyritys Bulleh Shah Packaging on muun muassa perustanut koulun 6-14-vuotiaille lapsille.

Kiinassa Stora Enso sanoo korjaavansa kiisteltyjä maavuokrasopimuksia puuviljelmillään. Brasiliassa yhteisyritys Veracel on aloittanut asutushankkeen kuuden eri maattomien liikkeen kanssa.

Stora Enso on toistuvasti yhdistetty erilaisiin ihmisoikeusskandaaleihin, jotka ovat tahranneet sen mainetta.