Kolmen auton kolari haittasi liikennettä – kaksi ihmistä loukkaantui

Kolarissa ollut rekka jäi osin ajoradalle, osin ojaan. Poliisi

Asta Tenhunen

Täysperävaunullista rekkaa ajanut kuljettaja ajoi edellään hiljentäneen henkilöauton perään Sinisellä tiellä eli 551-tiellä Karttulassa torstaina aamulla.

Henkilöauton kuljettaja ja matkustaja loukkaantuivat kolarissa, mutta ensitietojen mukaan heidän vammansa eivät ole vakavia. Molemmat vietiin kuitenkin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Rekka törmäsi vielä toiseen henkilöautoon ennen kuin suistui osin tieltä.

Onnettomuus sattui noin kello 9.30, kun henkilöauton kuljettaja ajoi Kuopiosta Tervoon päin ja hiljensi kääntyäkseen 551-tieltä vasemmalle Kissakuusentielle.

– Rekan kuljettaja kertoi poliisille, että hän oli nähnyt henkilöauton pysähtyvän, mutta hän oli arvioinut henkilöauton ehtivän kääntyä alta pois eikä ollut siksi hiljentänyt ajoissa, rikosylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen Itä-Suomen poliisista kertoo.

Vastaan tuli muita autoja, joten henkilöauto ei voinut kääntyä heti rekan edestä pois.

Henkilöauton kuljettaja kertoi nähneensä taustapeilistä, että nyt tulee rekka kohti kovaa ja ajaa päälle.

Rekka ajoi henkilöauton perään niin, että henkilöauto lensi törmäyksen voimasta oikealle ojaan.

Kun rekan kuljettaja yritti väistää, auto osui vielä vastaan tulleeseen toiseen henkilöautoon. Sen kuljettaja ei ensitiedon mukaan loukkaantunut.

Rekan perävaunu päätyi ajosuunnastaan vasemmalle ojaan ja vetoauto jäi poikittain ajoradalla ja tukki toisen ajokaistan.

Poliisi ohjasi liikennettä noin 3,5 tunnin ajan toista ajokaistaa pitkin turmapaikan ohi ennen kuin tie saatiin raivattua vapaaksi liikenteelle.

Poliisi epäilee rekan kuljettajaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Uutista päivitetty tilanteen edetessä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut