Uutisten viikko avaa helmikuun

Tomi T. Turunen

Tomi T. Turunen

Koulujen ja uutismedian yhteistä mediakasvatuksen teemaviikkoa Uutisten viikkoa (entinen Sanomalehtiviikko) vietetään helmikuun alussa viikolla 5 (1.–5.2.2021).

Kaikkien Savon Median julkaisemien lehtien näköislehdet ovat vapaasti luettavissa maanantaista perjantaihin 1.–5.2.2021. Lisäksi painettuja lehtiä voi tilata kouluille osoitteesta https://oma.media.fi/savon-sanomat/opetuslehtitilaukset-savo/.

Uutisten viikolla lehdissä julkaistaan vielä tavallista enemmän nuorten tuottamia sisältöjä ja juttuja nuoria kiinnostavista aiheista. Oppilaat ja opettajat voivat tarjota valmiita juttuja tai juttuideoita Savon alueella media opetuksessa -toimintaa koordinoivalle Tomi T. Turuselle (tomi.turunen@savonsanomat.fi).

Koronatilanteen vuoksi perinteinen Uutisviisaat-kilpailu järjestetään tänä vuonna vain verkossa. Kilpailussa ajankohtaista uutistietoutta testataan media-aiheisilla monivalintakysymyksillä. Kilpailussa on erikseen sarjat ala- ja yläkoululaisille. Uutisviisaimmille on luvassa kivoja palkintoja.

Kilpailuun osallistutaan kolmen hengen joukkueina 1. helmikuuta kello 9–12 välisenä aikana. Yhdestä luokasta osallistuvien joukkueiden määrää ei ole rajattu.

Tänä vuonna Uutisten viikko haastaa torjumaan väärän tiedon leviämistä ja ottamaan selvää, mikä on totta. Kannustamme viikolla keskusteluun luotettavan tiedon ja vastuullisen journalismin merkityksestä.

Lisätietoja viikosta ja opetuksessa hyödynnettäviä materiaaleja löytyy Uutismedian liiton verkkosivuilta (https://www.uutismediakasvatus.fi/uutistenviikko/).

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut