Lisää koronatartuntoja paljastui Kuopion kouluissa – alkuperäinen lähde on epäselvä

Yhteensä kuusi uutta tartuntaa tuli ilmi Pyörön yläkoululla ja Vehkalammin alakoululla.

Kuvituskuva. NeydtStock/ Mostphotos

Kaisu Lötjönen

Kuopiossa on paljastunut lauantain aikana lisää koronavirustartuntoja kouluissa. Tartuntataudeista vastaavan lääkärin sijainen, terveyskeskuslääkäri Katri Makkonen sanoo, että uusia tartuntoja on todettu lauantaina sekä Pyörön yläkoulussa että Vehkalammin alakoulussa. Pyörön koulussa on lauantaina tullut ilmi neljä uutta koronapositiivista ja Vehkalammilla kaksi. Ainakin kymmeniä ihmisiä asetetaan karanteeniin.

Koronavirukselle altistuneille on lähetetty tai lähetetään lauantain aikana Wilma-viesti.

Esimerkiksi Vehkalammin alakoululla rehtori Eeva-Kaarina Kemppaisen mukaan noin 60 ihmistä asetetaan karanteeniin, mikä tarkoittaa suurinta osaa oppilaista. Lähiopetukseen jäävät ainoastaan 3–4-luokkalaiset.

Katri Makkonen sanoo, että Kuopion koulujen tartuntojen alkuperää yhä selvitetään. Suurin osa liittyy jo aiempiin tartuntaketjuihin. Esimerkiksi Pyörön yläkoululla kaikki uudet tartunnat liittyvät toisiinsa.

– Tämän viikon aikana ilmi tulleet tartunnat kouluissa liittyvät suurimmaksi osaksi toisiinsa tai aiempiin tartuntaketjuihin, osaltaan ajoitus on myös sattumaa. Alkuperäinen lähde on epäselvä, mistä tartunnat ovat lähteneet liikkeelle.

Makkosen mukaan tällä hetkellä näyttää siltä, että tartunnat eivät liity esimerkiksi aiemmin tiedotettuun Kauppakeskus Matkuksen laajaan altistumiseen.

– Kyllähän tilanne näyttää nyt huolestuttavalta, kun tartunnat ovat selvästi lisääntyneet tämän viikon aikana. Ensi viikolla kokoontuva koronanyrkki varmasti tarkastelee asiaa myös rajoitusten kannalta, Makkonen arvioi.

Kuopiossa asetettiin jo perjantaina satoja ihmisiä karanteeniin kouluissa ilmi tulleiden tartuntojen vuoksi. Myös Siilinjärvellä on ollut altistumisia kouluilla.

Satoja altistunut koronalle kouluissa Kuopiossa ja Siilinjärvellä

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut